Credit note

bajinarur

Credit note

#1 Mesaj de bajinarur »

Buna ziua! Societatea achizitioneaza pentru vanzare un autovehicul din Belgia. Contra cost acestia livreaza autoturismul in tara. La sosire se constata mai multe avarii. Societatea face o cerere de despagubire si se aproba suma de 100 euro. Societatea din Belgia emite o nota de credit in care sunt specificate urmatoarele: - compensatie - bara de protectie fata deteriorata - pentru o cantitate a 100 euro (nota de credit nu are TVA). Suma de 100 euro este virata in contul societatii (intreaga suma a masinii a fost virata integral in avans). Cum inregistrez aceasta nota de credit? Se declara in D390 aceasta nota de credit? Daca da la ce rubrica? In decont de TVA unde se declara? Multumesc!

tomac

Re: Credit note

#2 Mesaj de tomac »

Dacă e în aceiași lună, diminuați valoarea facturii inițiale. Sau înregistrați credit note ca o factură ulterioară de reducere comercială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bajinarur

#3 Mesaj de bajinarur »

Nu este in aceeasi luna . Factura initiala este din mai iar nota de credit este in iunie. Sunt ok inreg 401-609 = 100 eur si 4426-4427= -19 eur . Bineinteles la cursul de la data facturii initiale. In saga cum inregistrez nota de credit? Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

O înregistrați ca o factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns