Buna ziua
Am si eu o problema cu intocmirea unor contracte de munca:
La un magazin alimentar am urmatorul progam: l- s 7:18, d 7:14 total 73ore/saptamana
Am angajate 2 fete care lucreaza o saptamana cu o saptamana (aprox. 146ore/luna plus diferenta pana la 30 sau 31 in functie de cate zile are luna)
Pana acum au avut contract de 8 ore/zi (168ore/luna-practic mai mult decat lucreaza) fara definirea programului de lucru.
Cum pot eu modifica acum in contractul de munca pentru a putea trece in condica de prezenta ora intrare/ora iesire si cum scriu eu asta in SAGA?
Am facut o simulare pt un contract dar daca trec 8 ore/zi si 146 ore/luna , cu timp partial cand vreau sa listez contractul imi apare tot contract cu norma intreaga?
Daca imi poate da cineva vreo sugestie as fi f incantata.....
CONTRACT DE MUNCA
Re: CONTRACT DE MUNCA
Totusi la norma intreaga ce repartizare vrei sa faci? 
Ce legatura are contractul cu condica?
Ce legatura are contractul cu condica?
Contractul ramane cu norma intreaga, doar ca vei intocmi un act aditional prin care vei detalia modul de repartizare a timpului de munca, exact asa cum l-ai descris anterior.
Prin Regulamentul intern trebuie sa fie specificat faptul ca zilele de sambata si duminica sunt zile normale de lucru.
In acest caz sporul de week-end va fi considerat spor permanent, deoarece intra in programul normal de lucru.
Nu poti sa treci pe fractiune de norma pentru ca exista situatii in care prin fractiune de norma, fie se vor efectua ore suplimentare (ceea ce nu se poate), fie ca numarul de ore lucrate va depasii numarul de ore lucratoare din luna (vezi luna decembrie 2017 cand sunt 18 zile lucratoare, adica 144 de ore), situatie in care nu mai poate fi vorba de fractiune de norma.
In SAGA contractul ramane cu norma intreaga, iar prin statul de salarii vei prelua orele din pontaj.
Va trebui sa conduci o evidenta a orelor suplimentare pentru ca exista luni in care vei realiza ore suplimentare si luni in care nu vei realiza norma de lucru. Recuperarea orelor suplimentare se pot efectua in urmatoarele 60 de zile.
Prin Regulamentul intern trebuie sa fie specificat faptul ca zilele de sambata si duminica sunt zile normale de lucru.
In acest caz sporul de week-end va fi considerat spor permanent, deoarece intra in programul normal de lucru.
Nu poti sa treci pe fractiune de norma pentru ca exista situatii in care prin fractiune de norma, fie se vor efectua ore suplimentare (ceea ce nu se poate), fie ca numarul de ore lucrate va depasii numarul de ore lucratoare din luna (vezi luna decembrie 2017 cand sunt 18 zile lucratoare, adica 144 de ore), situatie in care nu mai poate fi vorba de fractiune de norma.
In SAGA contractul ramane cu norma intreaga, iar prin statul de salarii vei prelua orele din pontaj.
Va trebui sa conduci o evidenta a orelor suplimentare pentru ca exista luni in care vei realiza ore suplimentare si luni in care nu vei realiza norma de lucru. Recuperarea orelor suplimentare se pot efectua in urmatoarele 60 de zile.
Eugen Pintea
Sa inteleg ca eu voi trece in foaia de pontaj ca a lucrat 12 ore/zi timp de o saptamana si liber in restul zilelor?
In prezent le calculez spor de week-end , dar nu sub forma de spor permanent ci la alte venituri in functie de cate zile a lucrat.
Chiar daca se platesc orele suplimentare eu tot va trebui sa i le dau libere?
Detalierea zilelor in actul aditional este posibila, dar doar teoretic, deoarece ele se trezesc tot timpul facand schimburi de ture chiar si in timpul saptamanii. Stiu ca trebuie sa le impui un program si ele sa-l respecte dar nu putem ghici ceea ce ni se poate intampla intr-o zi!
Sper ca va iesi ceva din aceste acte aditionale!
Va multumesc pentru raspuns
In prezent le calculez spor de week-end , dar nu sub forma de spor permanent ci la alte venituri in functie de cate zile a lucrat.
Chiar daca se platesc orele suplimentare eu tot va trebui sa i le dau libere?
Detalierea zilelor in actul aditional este posibila, dar doar teoretic, deoarece ele se trezesc tot timpul facand schimburi de ture chiar si in timpul saptamanii. Stiu ca trebuie sa le impui un program si ele sa-l respecte dar nu putem ghici ceea ce ni se poate intampla intr-o zi!
Sper ca va iesi ceva din aceste acte aditionale!
Va multumesc pentru raspuns