Calcul CASS si CAS

popai

Calcul CASS si CAS

#1 Mesaj de popai »

Buna ziua,

Am doua situatii pentru care am rugamintea sa ma ajutati:

1. In cadrul societatii exista o angajata de 23 ani, care este anul II la facultate si care a putut face dovada faptului ca este inscrisa intr-o forma de scolarizare. Prin urmare, reprezinta o exceptie de la noul tip de impozitare privind plata CAS si CASS. Intrebarea mea este daca am facut bine ca am bifat "Baza contributie egala cu salariul" in Saga. Mai trebuie facut altceva?

2. In cadul companiei, exista si un angajat cu contract de munca partial (4 ore) cu un brut aferent de 725 lei si un contract de munca full-time la o alta societate, unde are si functia de baza, cu un brut de 3000 lei. Si in acest caz bifez "Baza contributie egala cu salariul"? Trebuie solicitata o declaratie din partea salariatului sau o adeverinta de la locul de munca unde isi exercita functia de baza?

Multumesc

catalin.rusinaru

Re: Calcul CASS si CAS

#2 Mesaj de catalin.rusinaru »

1. Da, e ok.
2. Va trebui sa depuna luna de luna, cat timp e angajat la dumneavoastra(si realizeaza venituri < minim pe economie) o declaratie conform OMFP 2343/2017, va recomand sa cititi asta : http://www.sagasoftware.ro/?p=1918

marianam80

#3 Mesaj de marianam80 »

buna ziua!
va rog o sugestie: angajat plecat in luna august, cu zile de concediu de odihna mai multe decat i s-ar fi cuvenit pentru perioada lucrata
pe ce le trec in saga?le-am pus pe coloana de retineri insa nu-mi calculeaza bine cas-ul , deocamdata, din cat am facut calculele
face nuj ce calcule saga
cuantumul retinerii este de 312 brut....la calculul cas-ului de 15,5% ia doar 254
ceva nu-i bun si cred ca din cauza faptului ca nu am evidentiat bine zilele de co necuvenite
poate ma ajuta cineva cu o sugestie....:)
multumesc!

popai

#4 Mesaj de popai »

Va multumesc pentru ajutor!

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru MarianaM80
Daca angajatorul a aprobat acele concedii de odihna atunci nu are ce comenta cand pleaca angajatul, precum nu ti-as propune sa le treci pe retineri, deoarece nu ai nici o hotarare judecatoreasca pentru asa ceva si poate te trezesti cu o reclamatie de partea angajatului (cel putin eu asa as face in locul acelei persoane) si mai umblati si pe la tribunal.

marianam80

#6 Mesaj de marianam80 »

pai nu prea a aprobat.....ca ma trezeam ca nu vine la lucru si angajatorul, om bun de altfel, sa nu-i suspende cim il punea sa faca cerere de concediu de odihna sa poata lua si bani si sa fie si activ contractul
eu de cand ma stiu in domeniul de resurse umane a existat notiunea de concediu de odihna necuvenit
faptul ca nu trebuie trecut pe retineri inteleg ratiunea dar o solutie?

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

lasi asa nu mai modifici nimic.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

marianam80

#8 Mesaj de marianam80 »

adica cu banii luati? :D .....misto
la anu' in ianuarie imi iau concediu de odihna pe tot anul si dupa aia plec
si imi iau si salariu
:D
mare aberatie

borosm949

#9 Mesaj de borosm949 »

Nu cred ca e o aberatie... Daca administratorul chiar aproba asa ceva normal ca trebuie si sa plateasca. Cererea trebuie sa fie aprobata nu doar scrisa de angajati.

tomac

#10 Mesaj de tomac »

@marianam80 cum să vă luați și salariu?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marianam80

#11 Mesaj de marianam80 »

pai imi iau salariul pe ianuarie si concediu de odihna pe februarie si plec de la firma
ce poate sa-mi faca?

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Nimic. Ce să facă? Nu aveați dreptul la concediu conform codului muncii și contractului individual de muncă? Ba da, aveați.
L-ați luat forțat sau vi l-a aprobat? Eu cred că vi l-a aprobat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marianam80

#13 Mesaj de marianam80 »

Oooo....da!

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

:idea:
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

stroer1948

#15 Mesaj de stroer1948 »

O intrebare, tot pe acest subiect: daca am un salariat in CFS toata luna al carui contract a fost suspendat si intr-o luna un alt salariat cu CFS, dar al carui contract nu a fost suspendat, SAGA are cum sa "stie" acest lucru, astfel incat pt primul caz sa calculeze taxe 0, iar pentru al doilea caz sa calculeze taxele CASS si CAS angajator?

Scrie răspuns