Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca la predarea contabilitatii unei firme altui contabil, este obligatoriu sa predau baza de date cu contabilitatea in Saga? Viitorul contabil lucreaza tot cu Saga. Am deja proces verbal semnat de administratorul firmei ca am predat toate actele contabile ale firmei si baza de date Revisal. Viitorul contabil insista sa`i dau baza de date cu toata contabilitate, motiv invocat ca sa aiba tot istoricul firmei si pentru D394 la iulie, luna lucrata de mine. Eu i`am spus ca ii voi trimite D394 cu iulie si sa le puna cap la cap cu aug si sept. Trebuie sa`i dau baza de data cu Saga? Daca`i dau, risc eu ceva, poate face vreo modificare si sa nu mai corespunda balantele trecute, va rog sa imi spuneti cum este legal si ce trebuie sa fac eu ca sa nu am probleme si sa se intoarca impotriva mea.
Eu pana acum, am predat doar ultima balanta si toate actele, la fel si cand am preluat o firma noua.
Multumesc!
predare contabilitate altui contabil
Re: predare contabilitate altui contabil
Chestia asta cu predarea bazei de date din SAGA tine de caracterul fiecarui om ... eu unul, cand mi-a plecat un client i-am data si baza de date (il ajuta pe urmatorul contabil, plus ca REVISAL-ul l-am tinut mereu in SAGA) ... cand am preluat o contabilitate, am cerut, la randul meu, si baza de date: aici, am intalnit si oameni intelegatori care nu au avut nici o problema sa mi-o puna la dispozitie, dar si unii mai putin intelegatori (rautaciosi sa le zicem) care au refuzat; celor care au refuzat le-am solicitat sa-mi listeze o turma de documente (situatii) pe un an in urma (cam vreo 2 topuri de hartie s-au consumat de obicei). In concluzie, depinde de om daca doreste sa predea sau nu baza de date (tehnnic, e proprietatea celui ce a introdus datele). 
Buna dimineata, multumesc pentru raspuns. Eu dau baza de date viitorului contabil, dar daca va face modificari, din greseala sa zicem, eu cum demonstrez ca baza a fost modificata? Nu voi fi eu trasa la raspundere? Mai trebuie alt proces verbal sau e suficient cel pe care il am deja ca am predat toate documentele contabile? Multumesc
Tu ai ultima balanta, ca viitorul contabil ce face in continuare este pe raspunderea lui/ei.
Multumesc pentru raspuns. Chiar daca modifica baza de date lucrata de mine, eu nu mai raspund? Mai trebuie un pv ca am predat si baza de date? Eu pana cand trebuie sa pastrez ca dovada, justificare, baza de date?
Daca ati fii lucrat pe alt program de contabilitate, si prezentul contabil pe Saga ati fii predat baza de date pe stik? Ce facea cu ea nimic. implementa firma de la balanta si gata.
Deci nu cred ca are relevanta predarea bazei de date. Nu e pevazut nici unde asa ceva. Dati documentele contabile listate pana la ultima luna inchisa de dvs si daca vreti ii dati si arhiva(ca se potriveste cu Saga) ce face mai departe il priveste pe viitorul contabil nu mai e raspunderea dvs.
Deci nu cred ca are relevanta predarea bazei de date. Nu e pevazut nici unde asa ceva. Dati documentele contabile listate pana la ultima luna inchisa de dvs si daca vreti ii dati si arhiva(ca se potriveste cu Saga) ce face mai departe il priveste pe viitorul contabil nu mai e raspunderea dvs.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”