Buna ziua,
am clienti PFA cu norma de venit in domeniul IT. Normele de venit sunt diferite in fiecare an.
Întrebarea mea este: ce declaratii sa depun pt ei in anul 2017? Se depune D220? Mentionez ca nu s-a modificat nimic in activitatea lor, dar ca valoare, veniturile lor au depasit valoarea normei si anul precedent.
Am incercat sa fac declaratia 220 si daca bifez norma de venit, la valori nu ma lasa sa scriu nimic, ramane valoarea 0. Este corect? Sa o depun asa ?
Pentru cei care mai lucreaza si cu contract de munca la 8 ore, tot in acelasi domeniu, IT, pe baza unei adeverinte, beneficiaza de reducere la impozit?
Va multumesc.
PFA norma de venit
Re: PFA norma de venit
D220 se depune o singură dată la normă de venit. În primul an. Ulterior nu se mai depune. Schimbarea normei de venit se face automat de către fisc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
suciua95226
ok, multumesc.
Daca un II are o activitate cu norma de venit si una in sistem real, cum se calculeaza venitul toatal, insumand cele doua sau e obligat sa calculeze in sistem real?
Nu se poate așa ceva decât dacă norma e pentru agricol. În cazul activităților independente fie e impus la sistem real fie la normă, dar nu se poate și la una și la alta. Dacă una din activitățile independente e la normă și a doua e în sistem real, iese din discuție stabilirea venitului pe baza normei de venit.
are norma de venit pt apicultura dar mai obtine si alte venituri in afara de cele din apicultura. Cum procedeaza in acest caz?
Pentru veniturile din agricultură (pentru stupi) plătește impozit în funcție de numărul de stupi în baza D221.
Pentru alte venituri decât cele impuse pe D221, venituri din activități independente conduce evidență și plătește impozit.
Dar....alte venituri din ce? Că dacă e vorba de valorificarea produselor obținute de la albine, valorificarea lor în stare naturală nu intră la activități independente și plătește impozit doar pe norma de la agricultură (apicultura intră tot la venituri agricole aici - plătind impozit în funcție de numărul de stupi).
Pentru alte venituri decât cele impuse pe D221, venituri din activități independente conduce evidență și plătește impozit.
Dar....alte venituri din ce? Că dacă e vorba de valorificarea produselor obținute de la albine, valorificarea lor în stare naturală nu intră la activități independente și plătește impozit doar pe norma de la agricultură (apicultura intră tot la venituri agricole aici - plătind impozit în funcție de numărul de stupi).
Da, multumesc! Pt stupi intr-adevar plataste impozit in functie de numarul de stupi, iar pt cealalta activitate(vinde cutii pt stupi) plateste impozit pe venit in sistem real. Daca titularul II-ul este si angajat cu norma intreaga, se aplica reducerea de 50% si in cazul impozitului pe nr de stupi? Multumesc inca o data!