Inchidere an

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
golgotiuh38

Inchidere an

#1 Mesaj de golgotiuh38 »

Buna seara ,
va rog daca se poate sa ma ajutati in trei probleme.
1.Am un PFA la care am terminat de inregistrat actele.Am dat pe operatii/inchidere an/validare inchidere an , iar la casuta cu venituri in loc de numere imi da *** *** ca si cum nu ar intra valoarea respectiva in casuta.Daca dau pe detalii sau listez imi da toate cifrele mai putin totalul.Stie cineva despre ce este vorba?
2.Alta interbare ar fi legata de achizitionarea unui autoturism pe care l-am inregistrat la imobilizari dar si ca intrare .Intrebarea mea este legata de plata acestei masini. Eu am achitat prin casa aceasta factura si acum la inchidere imi preia la calculul impozitului si amortismentul care este corect dar si valoarea masinii.Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Eu nu pricep de ce-mi apare si valoarea totala a masinii la finele anului.Ar trebui sa-mi apara doar amortizarea pe an.Ce nu fac corect ?
3.Alta intrebare este legata de tipul operatiunii pe care trebuie sa-l trec, deductibila sau nedeductibila la inregistrarea platilor facute la trezorerie pt. CASS si CAS.
Va multumesc !

balazse

Re: Inchidere an

#2 Mesaj de balazse »

1. doar din curiozitate, cat de mare ar trebui sa fie totalul?
2. trebuia sa alegi tip "nedeductibil" in loc de "deductibil".
3. daca sunt pentru anul 2017 (sau chiar 2016) atunci "nedeductibil", deoarece le vor lua in calcul/deduce cei de la ANAF.

Scrie răspuns