Buna seara si La multi ani !
Am o nelamurire cu privire la modul de constituire al bazei de calcul pentru CM, in cazul unei angajate revenite din CIC si va rog frumos sa ma ajutati cu modul de calcul, sau sa-mi spuneti daca procedez corect. Mentionez ca nu am mai avut aceasta situatie cu combinatie de venituri intre CIC si salariu in baza de calcul si ca am urmarit tot ce apare in forum pe aceasta tema, dar nu am gasit ceva similar.
Salariata revine in 5 martie, iar CIC a avut pina in 4 februarie ( in perioada 05.02 si 05.03, probabil a avut sotul concediu crestere copil).
In 5 august intra in concediu de sarcina. Baza trebuie calculata pe 6 luni anterioare, deci februarie - iulie.
Si am asa :
- 02 20 zile lucratoare din care 3 CIC sume 132 lei
- 03 23 zile lucratoare din care 20 zile lucrate 1261 lei
- 04 19 zile lucratoare din care 19 zile lucrate 1450 lei
- 05 22 zile lucratoare din care 22 zile lucrate 1450 lei
- 06 20 zile lucratoare din care 20 zile lucrate 1450 lei
- 07 21 zile lucratoare din care 21 zile lucrate 1450 lei
Total 125 zile lucratoare 108 zile stagiu 7061 lei
Baza = 7061 / 108 = 65.38 lei
Nelamurirea mea este daca procedez bine la februarie desi are doar 3 zile de CIC si venitul aferent foarte mic. Oare trebuie sa iau in calcul si parte din ianuarie, cand a avut luna intreaga in CIC ? Dar nu depasesc cele 6 luni ? Mi-e teama sa nu imi respinga la rambursare CM-urile, mai ales ca va trebui sa depun si rectificative la 112 ( initial nu am avit adeverinta de la Agentia de plati si am depus cu o baza calculata fara acel venit, acum o sa rectific, dar macar sa fac corect)
Multumesc.
CM din CIC
Re: CM din CIC
Daca intereseaza pe cineva subiectul, am vorbit la Casa de sanatate si mi s-a spus sa-i calculez baza doar pe cele 5 luni lucrate. Acum am alta intrebare
. Mentin acea baza pentru toate lunile concediul de sarcina ? Stiu ca baza se mentine de regula cand sunt concedii in continuare.