Registru incasari si plati
Registru incasari si plati
Sunt o intreprindere individuala neplatitoare de tva.In registrul incasari si plati, platile la facturi
achizitie material suma se trece fara tva sau cu tva?
achizitie material suma se trece fara tva sau cu tva?
Re: Registru incasari si plati
Cu tva.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Sigur cu tva? Nu fara?
-
Da... Dar nu strica sa cititi si legislatia.
Cand cumperi ceva cu factura de la un furnizor platitor de TVA, factura care are baza si tva, nu platesti valoarea facturii, sau platesti mai putin TVA-ul? Normal ca in registrul de plati treci valoarea facturii (deci, inclusiv TVA-ul).
S-a modificat modul de conducere a contabilității în partidă simplă încă din martie 2015. Citiți OMFP 170/2015.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Totalurile lunare se trec in registru de incasari si plati ( cel care s-a inregistrat la ADm Financiara ) sau mai este nevoie ?
Se pot trece în continuare dacă-l mai aveți. Sau se poate edita doar pe calculator.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Va rog sa-mi spuneti cum inregistrez la un I.I ,tva-ul platit trimestrial ?
Este chelt.nedeductibila ?
Dar platile prin banca fara document justificativ ?le-am considerat nedeductibile
Este chelt.nedeductibila ?
Dar platile prin banca fara document justificativ ?le-am considerat nedeductibile
In dec. 2017 ,la un II ,am efectuat o plata eronata la regularizare pensie ,prin banca.
In data de 04.01.2018 ,s-au intors banii inapoi.
Este corect sa-i inregistrez pe "decontari " si când listez reg.incasari si plati sa nu mai apara pe "incasari"?
Multumesc.
In data de 04.01.2018 ,s-au intors banii inapoi.
Este corect sa-i inregistrez pe "decontari " si când listez reg.incasari si plati sa nu mai apara pe "incasari"?
Multumesc.
TVA - nedeductibil.
regularizare pensie, poti sa treci pe 001, iar la retur faci cu valoare minus pe 001, dar daca afectezi anul fiscal atunci foloseste nedeductibil.
regularizare pensie, poti sa treci pe 001, iar la retur faci cu valoare minus pe 001, dar daca afectezi anul fiscal atunci foloseste nedeductibil.
-
Cum listez din program Registrul stocuri si Registrul de incasari si plati fara tva ? la un II platitor de tva.Mi se cere la ANAF fara tva, iar din program nu pot sa-l listez numai cu tva.Nu fac ceva bine ?
-
Cum inregistrez in program, pentru o II, TVA-ul incasat prin banca( rambursare)? Dar TVA platit prin banca? Aceste sume trebuie sa apara in RJIP?Ce fel de cheltuieli/venituri sunt?
Pentru DragosM683
Ar trebui sa atragi atentie acelor inspectori sa citeasca un pic legislatia (mai ales Ordinul 170/2015) si sa nu ceara prostii (doar pentru sa isi usereze munca, deoarece ei au decis ca RJIP sa contina si TVA-ul).
Citeste cele de aici:
http://www.sagasoftware.ro/?p=1310
Daca doresti le poti tiparii o situatie din "lista operatiuni" sau sa exporti in excel si sa tiparesti astfel (doar acolo apare valoarea fara TVA) sau mergi la "operatii" -> "declaratii / inchidere an" -> "inchidere an" -> in partea de sus selectezi anul dorit -> apesi pe "tiparire detaliata".
Pentru AtanasoaiesT
Cheltuiala nedeductibila.
Ar trebui sa atragi atentie acelor inspectori sa citeasca un pic legislatia (mai ales Ordinul 170/2015) si sa nu ceara prostii (doar pentru sa isi usereze munca, deoarece ei au decis ca RJIP sa contina si TVA-ul).
Citeste cele de aici:
http://www.sagasoftware.ro/?p=1310
Daca doresti le poti tiparii o situatie din "lista operatiuni" sau sa exporti in excel si sa tiparesti astfel (doar acolo apare valoarea fara TVA) sau mergi la "operatii" -> "declaratii / inchidere an" -> "inchidere an" -> in partea de sus selectezi anul dorit -> apesi pe "tiparire detaliata".
Pentru AtanasoaiesT
Cheltuiala nedeductibila.
-
Rambursarea de TVA cum o inregistrez?Venit neimpozabil? TVA-ul ( platit/rambursat) trebuie sa apara in RJIP?
Multumesc!
Multumesc!