Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Sunetem o firma care a devenit platitoare de TVA la depasirea plafonului.
Lunar primim o factura emisa de ADOBE SYSTEMS SOFTWARE IRELAND LTD, cod TVA de Irlanda, pentru un abonament lunar. Factura este in eur si contine TVA (nu suntem inscrisi in ROI- acest abonament este singura achizitie din UE si are valoare mica nu ajungem la 10000 eur/an).
Eu am inregistrat-o astfe:
Intrari valuta / tip. factura, cu tva 0, toata valoarea facturii trecuta pe contul de cheltuieli. In D300 se duce pe randul 28 si 28.1.
Este bine cum am procedat?
Aceasta factura trebuie declarata si in D394? Daca da unde anume?
Multumesc!
Factura abonament lunar ADOBE SYSTEMS SOFTWARE IRELAND LTD
Re: Factura abonament lunar ADOBE SYSTEMS SOFTWARE IRELAND L
Daca ai devenit platitor de TVA nu mai are nici o legatura plafonul de 10.000 eur, precum nu mai trebuie sa te inscrii in ROI (toti cei care sunt inregistrati in scopuri de TVA sunt inscrisi si apar corect pe VIES), ci trebuia sa anunti furnizorul ca este inregistrat in scopuri de TVA incepand cu data in cauza.
Poti sa le trimiti o notificare sa iti corecteze factura.
Poti sa le trimiti o notificare sa iti corecteze factura.
Multumesc,
Dar daca las factura asa nu este corect cum am procedat?
Dar daca las factura asa nu este corect cum am procedat?
Ai intrebat cum sa procedezi, iar cand iti spunem intrebi daca nu poti lasa asa, scuze dar atunci de ce ai mai intrebat?
Da. Este ideal sa procedez cum spuneti, daca as avea si o reactie de la Adobe. Acesta a fost primul lucru incercat, inainte de a solicita ajutor pe forum. Dar in lipsa unei facturi refacute pot inregistra in acest fel? Aceasta era intrebarea mea.
Multumesc
Multumesc
Doar din curiozitate, ai incercat sa ii suni si nu ti-au raspuns? ai solicitat prin e-mail sau alta optiune (site) sa contactezi departamentul financiar?
Ma gandesc ca ai cont deschis direct pe site, nu?Adobe Systems Software Ireland Ltd.,
6 Riverwalk, Naas Road
24, Dublin
Ireland
Tel: +353 1 242 6700
Fax: +353 1 242 6711