actualizare plan conturi in saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cilanm

actualizare plan conturi in saga

#1 Mesaj de cilanm »

Buna ziua, am si eu o intrebare: in cazul in care se schimba ceva in planul de conturi in saga pot sa merg sa actualizez de undeva planul actualizat pe 2018? (de ex. noi suntem o asociatie non profit, si anul trecut se folosea contul 131 pt subventii investitii, iar anul acesta se foloseste 475), in planul de conturi apar amandoua conturile, daca as da actualizare plan ar aparea doar cele care trebuie.

balazse

Re: actualizare plan conturi in saga

#2 Mesaj de balazse »

Dar de ce sa apara doar cele curente? Ce faci cu celelalte conturi care deja le-ai folosit in trecut? Vrei sa fie sterse?

nitah

#3 Mesaj de nitah »

Va rog sa-m spuneti cum fac actualizare plan de conturi/iulie 2018 ?Pt contul 623 ?
Multumesc.

costanc757

#4 Mesaj de costanc757 »

Descarci ultimul update de la Saga , daca nu se actualizeaza automat faci tu moficarile in planul de conturi

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Dacă aveți ultima versiune e suficient să apăsați butonul de actualizare a planului de conturi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

crisanl37

#6 Mesaj de crisanl37 »

Buna ziua, am un Srl caruia i s-a modificat planul de conturi la migrarea in Web, poate nu are legatura dar eu de atunci am sezizat. Am setat in configurari ca este srl, am dat si actualizare plan de conturi si nu se intampla nimic. Ce pot face in acest caz? Multumesc

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Ce intelegi exact prin "i s-a modificat planul de conturi la migrarea in Web", ofera detalii, ce nu este bine, ce lipseste, etc.

ciucam544

#8 Mesaj de ciucam544 »

Incercati sa folositi programul saga web din browserul de internet. Incercati la Administrare > Intretinere BD > Modificare Coduri (...sagasoft.ro/sagac/ConfigSociet#tabAdministrare_ModificareCoduri) sa gasiti duplicatele conturilor (probabil la clienti). Cred ca la asta va referiti !?

crisanl37

#9 Mesaj de crisanl37 »

Deci este srl si planul de conturi este cel specific Ong. Ziceti sa folosesc din browser, e adevarat ca folosesc tot varianta de local, nu imi place cum arata in browser. Multumesc, voi incerca

ciucam544

#10 Mesaj de ciucam544 »

Din punct de vedere tehnic, toate modificarile structurale ale bazei se fac prioritar in aplicatia de web saga (daca baza este acolo).
Din punct de vedere contabil, asa cum a precizat si balazse246, dati detalii si explicati "modificarea".
PS: Poate ca eroarea s-a intamplat la momentul migrarii in web. Cum ati urcat baza? Pe un slot gol de licenta sau deja era o alta baza mai veche acolo?

balazse246

#11 Mesaj de balazse246 »

Pentru crisanl37
Daca intrii pe web sau desktop, si mergi la "configurare societati" la sectiunea "tip contabilitate" ce iti apare?
Daca nu esti ONG, iti apare "socieati comerciale"?
Pe viitor ar fi bine sa ne zici exact ce probleme ai, nu doar asa ca "nu ii bine".

crisanl37

#12 Mesaj de crisanl37 »

Da, la configurare societati apare societati comerciale. Urcarea in web s-a facut pe un slot gol.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Programul nu modifică planul de conturi automat decât atunci când utilizatorul setează alt tip de entitate și chiar și atunci doar dacă accesează planul de conturi și confirmă actualizarea lui. Nu o face și nu a făcut-o niciodată la migrare. Și o spun eu care am zeci de firme migrate la activ.
Dacă la configurare vă apare societăți comerciale accesați ecranul plan conturi și apăsați actualizare date.

crisanl37

#14 Mesaj de crisanl37 »

Am facut si acest pas, insa in continuare nu se modifica si apare acelasi plan de conturi, pentru Ong. Mai pot face si altceva? Multumesc frumos!

tomac

#15 Mesaj de tomac »

Nu prea are cum dacă nu este setată ca ONG acea entitate.
Verificați în WEB cum este setată. Și actualizați în web planul de conturi. Verificați și setările locale - dacă accesați firma și din desktop.

Scrie răspuns