Buna ziua,am o societate care nu este platitoare de TVA, care este plafonul pentru a deveni platitoare TVA, 300.000 lei incepand cu aprilie 2018.
multumesc, astept ajutor de la dvs.
platitor TVA-depasire plafon
Re: platitor TVA-depasire plafon
Da, acesta e plafonul de 300.000 lei. In primele 10 zile de la luna in care depsesti plafonul faci declaratia 010 si mergi la anaf sa o depui impreuna cu balanta de venituri (ex.daca la 30.09.2018 depasesti plafonul, in primele 10 zile din ocotmbrie depui declaratia 010 si devii platitor de tva trimestrial cu tva la incasare incepand cu 01.11.2018).
Cod Fiscal scrie:CAPITOLUL XII - Regimuri speciale
ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 88.500 euro, al cărui echivalent în lei se stabilește la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României la data aderării și se rotunjește la următoarea mie, respectiv 300.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operațiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepția livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b). Norme metodologice
multumesc pentru ajutor.
-
tobosv790
multumesc.