STUDII SUPERIOARE LA STAT DE SALARII
STUDII SUPERIOARE LA STAT DE SALARII
Buna seara.La stat de salarii imi calculeaza diferenta la CAS si CASS,deoarece am bifat casuta cu studii superioare,eu fiind la baza inginer in petrochimie,dar am functia de "DIRECTOR SOCIETATE COMERCIALA".Trebuie sa-mi maresc salariul la 2350,sau nu mai pun bifa la coloana de studii superioare(considerand ca studiile nu corespund cu functia actuala?)
Re: STUDII SUPERIOARE LA STAT DE SALARII
Bifa se pune la acele persoane care sunt angajate pe post pentru care se solicită studii superioare.
Spre exemplu:
- angajez contabil șef - pun bifă pentru că e logic că nu pot fi contabil șef fără a avea facultate, iar persoana are studii economice superioare
- angajez vânzător o persoană ce a terminat facultatea de protecția mediului sau una de inginerie - nu pun bifă pentru că deși persoana are studii superioare, postul nu necesită astfel de studii
Spre exemplu:
- angajez contabil șef - pun bifă pentru că e logic că nu pot fi contabil șef fără a avea facultate, iar persoana are studii economice superioare
- angajez vânzător o persoană ce a terminat facultatea de protecția mediului sau una de inginerie - nu pun bifă pentru că deși persoana are studii superioare, postul nu necesită astfel de studii
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: STUDII SUPERIOARE LA STAT DE SALARII
In Hotararea data de Guvern,privind marirea salariului minim,se stipuleaza ca trebuie minim 1 an vechime in domeniul studiilor superioare,si deci cum nu am lucrat ca inginer petrochimist,nu am mai marit salariul la 2350.O sa scot bifa din coloana "studii superioare",ca sa nu mai apara diferente la cass si cas.Sper sa fi luat decizia corecta.Multumesc pentru raspunsuri.