Buna ziua.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez in urmatoarea situatie.
Societate cu sediul social in locuinta asociatului, desfasoara activitate la sediul social.
Aceasta societate a schimbat centrala termica de curand si a achizitionat-o pe firma.
Cum trebuie sa inregistrez corect din punct de vedere al cheltuielilor si al TVA , avand in vedere ca centrala incalzeste toata locuinta, compusa din mai multe camere
nu doar cea dedicata desfasurarii activitatii firmei?
Multumesc anticipat.
cheltuiala firma sau in intersul asociatului?
-
Re: cheltuiala firma sau in intersul asociatului?
Eu nu aș fi cumpărat-o pe firmă.
Contează și ce contract există încheiat. Pe contract de comodat nu se pot face investiții ci reparații. Pe contract de închiriere trebuie specificat ce se întâmplă cu bunurile la finele perioadei - rămân proprietarului sau nu.
Contează și ce contract există încheiat. Pe contract de comodat nu se pot face investiții ci reparații. Pe contract de închiriere trebuie specificat ce se întâmplă cu bunurile la finele perioadei - rămân proprietarului sau nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Da, si eu as fi cumaparat-o pe persoana fizica, dar m-au pus in situatia aceasta.
Exista un contract de comodat, in care este cuprinsa si o clauza care spune ca imbunatatirile si modificarile aduse spatiului se fac cu aprobarea comadatarului si la
sfarsitul contractului acestea revin proprietarului.
Cum ma sfatuiti sa inregistrez?
Exista un contract de comodat, in care este cuprinsa si o clauza care spune ca imbunatatirile si modificarile aduse spatiului se fac cu aprobarea comadatarului si la
sfarsitul contractului acestea revin proprietarului.
Cum ma sfatuiti sa inregistrez?
Eu le-aș pune pe imobilizări. Nu pe cheltuieli. Iar legat de deducere, nu știu ce să spun. Aș deduce. Cu motivația că am factură și că la final o facturez către asociat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc frumos pentru ajutor.