Asigurari medicale de sanatate administratori
Asigurari medicale de sanatate administratori
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru asigurari medicale de sanatate suportate de catre firma pentru administratori.
Mentionez ca acestea sunt impozitate cu impozit pe venit si contributii sociale aferente.
Multumesc
Va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru asigurari medicale de sanatate suportate de catre firma pentru administratori.
Mentionez ca acestea sunt impozitate cu impozit pe venit si contributii sociale aferente.
Multumesc
Re: Asigurari medicale de sanatate administratori
Adică le considerați venituri de natură salarială? De ce?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Primele de asigurare in cazul directorilor cu contract de mandat sau a administratorilor (care nu îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de munca) se impoziteaza, ei nu au calitatea de salariati.
Eu asi merge pe 645 (vezi la ce analitic te incadrezi, probabil 7) = 4381 si 4381=5121/5311
Si contributiile se retin din 4381?
Eu am mers pe ceea ce ai scris ca le consideri venituri, incluse in stat, deci Saga isi va face treaba, cu contributiile acolo.
Monografia este pentru a evidentia valoarea asigurarii si plata ei.
Monografia este pentru a evidentia valoarea asigurarii si plata ei.
-
belibouc436
Legat de subiect, am si eu o intrebare: un administrator al firmei, care nu este salariat, este asigurat la sanatate pentru ca a platit pentru 2018 2280 lei 10% CASS si va plati si 2496 in 2019? Multumesc.
Din moment ce a platit sanatate e logic ca este asigurat : introdu CNP-ul lui in "Asigurari-SIUI_CNAS" si vezi daca figureaza ca asigurat.