Societate constructoare de imobile , vinde o casa cu teren la persoana fizica - cine plateste impozitul ? societatea a trebuit sa plateasca impozitul la casa pe tot anul deoarace altfel nu putea face actul definitiv de vanzare , iar acum cere banii pe imozit si inca o suma destul de mare, .
Poate cunoaste cineva in legatura cu problema asta , eu stiu ca din 2017 cumparatorul nu mai plateste nici un impozit , dar nu am reusit sa gasesc actul normativ
multam , o seara buna
vazare imobil
Re: vazare imobil
A nu se confunda impozitul pe venitul din tranzactii imobiliare si impozitul pe cladire. Oricum eu stiu ca vanzatorul are obligatia achitarii impozitului.
Cod fiscal actualizat, titlul IX, cap.2, art. 461- (1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.(2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.
multumesc ,
insa e diferenta mare intre impozitul la cladiri pe firma si impozitul ope care tre sa il plateasca persoana fizica in general , lucru pe care nu l-am stiut,
insa e diferenta mare intre impozitul la cladiri pe firma si impozitul ope care tre sa il plateasca persoana fizica in general , lucru pe care nu l-am stiut,