PROCENT IMPOZIT MICRO.

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stane706

PROCENT IMPOZIT MICRO.

#1 Mesaj de stane706 »

Buna ziua,poate sa-mi spuna cineva de ce la o microintrep.fara salariati dar cu un contract de administrare de la 01.01.2019,in valoare de 2080 lei/luna,Saga aplica la calcul impozit micro.procent de 3% si nu 1%?
Multumesc!

pomparaus

Re: PROCENT IMPOZIT MICRO.

#2 Mesaj de pomparaus »

Ti-ai dat singur raspunsul prin "fara salariati". Impozitul pe venit micro este de 1% in cazul cand ai salariati si 3% cand nu ai salariati. Tu nu ai salariati.

mantogp710

#3 Mesaj de mantogp710 »

ART. 51 - Cotele de impozitare

(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:

a) 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulți salariați;

(4) În sensul prezentului titlu, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

b) au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

stane706

#4 Mesaj de stane706 »

Ma incadrez la ART.51-(4) b),am un contract de administrare cu remun.=sal.de baza minim ?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Da, vă încadrați. Operați contractul în salariați pe tipul corect. Și dacă tot nu ține seama, modificați manual cota de impozitare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stane706

#6 Mesaj de stane706 »

Multumesc ,modific manual cota.

Scrie răspuns