Declaratie adaos comercial
-
Declaratie adaos comercial
Va rog sa-mi spuneti daca pentru un SRL (nou infiintat) cu obiect de activitate - cod CAEN 4791 - ,,Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet" trebuie depusa declaratia privind adaosul comercial pe care urmeaza sa-l practice? Daca da, unde se depune si in ce termen de la infiintarea firmei?
Mai sunt si alte declaratii specifice de depus?
Multumesc anticipat!
Mai sunt si alte declaratii specifice de depus?
Multumesc anticipat!
Re: Declaratie adaos comercial
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/le ... 2_1990.pdf
ART. 1
Constituie activitatii comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savârsit, urmatoarele fapte:
f) nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, înainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision;
ART. 1
Constituie activitatii comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savârsit, urmatoarele fapte:
f) nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, înainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision;
O prevedere inutilă și ridicolă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Nu declarati adaosul comercial ....desi a ramas neabrogat articolul si actul normativ(de prin 1991) care prevedea asa ceva si care culmea a fost republicat prin 2010 cu tot cu acel articol.
buna ziua, deci pana la urma se mai declara la finante adaosul comercial sau nu?
atunci de ce a fost promulgata o astfel de lege?
va multumesc!
atunci de ce a fost promulgata o astfel de lege?
va multumesc!
-
buna ziua,
desi este un subiect de acum 1000 de ani revin si eu cu urmatoarea intrebare
daca o societate a declarat adaosul comercial in 1991 la inceperea activitatii mai este obligata sa depuna si acum declaratia?
am avut un control si ne-au cerut (prin cadere la pace!) sa mergem sa depunem azi din nou declaratia
mai exista cadru legal?
merci
desi este un subiect de acum 1000 de ani revin si eu cu urmatoarea intrebare
daca o societate a declarat adaosul comercial in 1991 la inceperea activitatii mai este obligata sa depuna si acum declaratia?
am avut un control si ne-au cerut (prin cadere la pace!) sa mergem sa depunem azi din nou declaratia
mai exista cadru legal?
merci
-
Duceti-va cu declaratia adaosului la organul fiscal de care apartineti, cu legea in care se mai prevede aceasta obligatie si vedeti ce zic cei de acolo. Fiind o prevedere caduca fiecare o aplica cum il taie capul.
Buna ziua!
As dori sa stiu care este maximul adaosului comercial care se poate practica si declara la ANAF. Intre cat si cat?
Multumesc anticipat
As dori sa stiu care este maximul adaosului comercial care se poate practica si declara la ANAF. Intre cat si cat?
Multumesc anticipat
0,00000000000000000000001 - 999999999999999999999999999999,999999%
Doar așa puțin?
M-a durut degetul și m-am oprit