deducere copil intretinere
deducere copil intretinere
sotul si sotia lucreaza la aceeasi firme ,copilul poate fi trecut la deduceri suplimentare la ambii?
Re: deducere copil intretinere
Buna dimineata, am un salariat ce a fost incadrat cu salariul minim si are si un copil minor. I-am marit salariul la 9.000 brut dar la calculul salariului net imi deduce din impozit 100 lei deducerea personala. Din ce am citit la nivelul acesta salarial nu se mai acorda. Debifez manual casuta cu "scolar"? am crezut ca SAGA stie sa recunoasca in fctie de salariul brut.
(deci nu ma refer la cei 100 lei pt copil inscris intr-o unitate de invatamant).
Multumesc anticipat
(deci nu ma refer la cei 100 lei pt copil inscris intr-o unitate de invatamant).
Multumesc anticipat
Doar de curios, de ce debifezi casuta "scolar"? Nu mai e la scoala copilul? Deducerea de 100 lei e din impozit, nu din baza impozabila?
Nu m-am referit la acea deducere ce se aplica pt copilul inscris in unitatea de invatamant...am specificat asta. Ci la deducere "pers in intretinere" copil minor care se aplica ambilor parinti (unde este cazul)...pana la urma inteleg ca aceasta se aplica indiferent de venitul salarial.....si da, se aplica din baza impozabila
vezi aici despre deducere ..
https://www.noulcodfiscal.ro/articole/deducerea-personala.html
ai brutul 9000 nu mai primeste nici o deducere, inainte avea 3700..
https://www.noulcodfiscal.ro/articole/deducerea-personala.html
ai brutul 9000 nu mai primeste nici o deducere, inainte avea 3700..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
@vrabiev - Ai inteles bine.
@herganiec - Beneficiaza de cei 100 lei deducere suplimentara pt copilul la scoala:
Cod fiscal, art.77, alin (10): Deducerea personala suplimentara se acorda astfel:
...
b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu varsta de pana la 18 ani, daca acesta este inscris intr-o unitate de invatamant, parintelui care realizeaza venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.
@herganiec - Beneficiaza de cei 100 lei deducere suplimentara pt copilul la scoala:
Cod fiscal, art.77, alin (10): Deducerea personala suplimentara se acorda astfel:
...
b) 100 de lei lunar pentru fiecare copil cu varsta de pana la 18 ani, daca acesta este inscris intr-o unitate de invatamant, parintelui care realizeaza venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.
Conform Codului fiscal, deducerea personală se acordă doar pentru salarii brute de până la 4.000 lei/lună (și parțial între 4.000 și 4.500 lei/lună). La un salariu brut de 9.000 lei, deducerea personală obișnuită nu se mai aplică.
Deducerea suplimentară de 100 lei pentru copil minor școlarizat este o deducere distinctă introdusă prin OG 16/2022. Se aplică în cazul unuia dintre părinți care are copilul înscris într-o unitate de învățământ. Aceasta nu este influențată de nivelul salariului brut, deci poate fi valabilă chiar și la un salariu brut de 9.000 lei. Dacă aceasta este corect configurată, trebuie să rămână activată în SAGA, dacă părintele îndeplinește condițiile.
Deducerea suplimentară de 100 lei pentru copil minor școlarizat este o deducere distinctă introdusă prin OG 16/2022. Se aplică în cazul unuia dintre părinți care are copilul înscris într-o unitate de învățământ. Aceasta nu este influențată de nivelul salariului brut, deci poate fi valabilă chiar și la un salariu brut de 9.000 lei. Dacă aceasta este corect configurată, trebuie să rămână activată în SAGA, dacă părintele îndeplinește condițiile.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”