raport productie pe loturi
raport productie pe loturi
Buna seara,
Am o problema la generarea raportului de productie pe loturi.
Intr-o singura zi, in urma procesului de productie obtin mai multe produse finite, a caror evidenta se tine pe loturi, pt a asigurarea trasabilitatea productie.
Cand introduc raportul de productie, (in partea de Productie) la Nr. doc. dau acelasi nr. pt. toate produsele finite care rezulta in urma unui singur proces de productie(pt. a avea o evidenta clara a ceea ce a rezultat din procesul de productie).
Cand generez raportul de productie(Bon de predare cu consumuri) imi afiseaza toate produsele finite rezultate, consumurile aferente, dar problema este ca nu afiseaza loturile decat pt. unul din produsele finite si pt. consumurile aferente acestuia.
Am dat nr. de intrare diferite la fiecare produs finit, si generez raport de productie cumulat pe data, adica Bon de predare+consumuri grupate pe data, si rezultatul e acelasi, adica nu afiseaza loturile decat pt. unul din produsele finite si pt. consumurile aferente acestuia, iar pt. celelate produse finite nu.
Va rog sa o solutie deoarece este foarte important sa am rapoartele de productie complete, cu numarul de loturi atata pt. produsele finite, cat si pt. consumabilele aferente, avand in vedere ca este vorba de produse alimentare.
Multumesc mult!
Am o problema la generarea raportului de productie pe loturi.
Intr-o singura zi, in urma procesului de productie obtin mai multe produse finite, a caror evidenta se tine pe loturi, pt a asigurarea trasabilitatea productie.
Cand introduc raportul de productie, (in partea de Productie) la Nr. doc. dau acelasi nr. pt. toate produsele finite care rezulta in urma unui singur proces de productie(pt. a avea o evidenta clara a ceea ce a rezultat din procesul de productie).
Cand generez raportul de productie(Bon de predare cu consumuri) imi afiseaza toate produsele finite rezultate, consumurile aferente, dar problema este ca nu afiseaza loturile decat pt. unul din produsele finite si pt. consumurile aferente acestuia.
Am dat nr. de intrare diferite la fiecare produs finit, si generez raport de productie cumulat pe data, adica Bon de predare+consumuri grupate pe data, si rezultatul e acelasi, adica nu afiseaza loturile decat pt. unul din produsele finite si pt. consumurile aferente acestuia, iar pt. celelate produse finite nu.
Va rog sa o solutie deoarece este foarte important sa am rapoartele de productie complete, cu numarul de loturi atata pt. produsele finite, cat si pt. consumabilele aferente, avand in vedere ca este vorba de produse alimentare.
Multumesc mult!
Re: raport productie pe loturi
Puteti sa dati acelasi numar de bon dar cu o cifra in plus
Exemplu: 20031-1, sau 20031-A, sau LOT200301 pentru PRODUSUL 1, unde identificatorul dvs. ar trebui sa fie 01 (de la sfarsit) iar 2003 inseamna anul 2020 luna a 3-a. Puteti gasi o "numerotare" care sa va ajute sa aveti numere diferite.
Nu puteti sa dati acelasi numar de bon pentru toate.
Numarul de bon este cheie primara (este ca un CNP, ca un cod de produs daca vreti sau ca si numarul curent de la salariati)
La salariati, daca dati acelasi numar curent (prima coloana) care este cheie primara, atunci toti salariatii se vor vedea ca unul singur, se vor "cumula" toate datele pe acelasi numar curent.
Atentie deci!
Exemplu: 20031-1, sau 20031-A, sau LOT200301 pentru PRODUSUL 1, unde identificatorul dvs. ar trebui sa fie 01 (de la sfarsit) iar 2003 inseamna anul 2020 luna a 3-a. Puteti gasi o "numerotare" care sa va ajute sa aveti numere diferite.
Nu puteti sa dati acelasi numar de bon pentru toate.
Numarul de bon este cheie primara (este ca un CNP, ca un cod de produs daca vreti sau ca si numarul curent de la salariati)
La salariati, daca dati acelasi numar curent (prima coloana) care este cheie primara, atunci toti salariatii se vor vedea ca unul singur, se vor "cumula" toate datele pe acelasi numar curent.
Atentie deci!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Am dat si nr. diferite, cu o ”logica” sa zic asa, pt a putea identifica procesul de productie, dar problema ramane cand generez raport de productie cumulat pe data, adica Bon de predare+consumuri grupate pe data, adica nu afiseaza loturile decat pt. unul din produsele finite si pt. consumurile aferente acestuia, iar pt. celelate produse finite nu.
Sa listez raportul de productie pt. fiecare produs finit mi se pare munca in plus si consum de hartie, am vrut un raport cumulat pe data, care sa imi afiseze loturile aferente, atat pt. produsele finite, cat si pt. materialele consumate.
Am dat acelasi nr. pt a putea identifica fiecare proces de productie, deoarece intr-o zi pot avea mai multe procese de productie(ciclu de productie dureaza cateva ore).
Sa listez raportul de productie pt. fiecare produs finit mi se pare munca in plus si consum de hartie, am vrut un raport cumulat pe data, care sa imi afiseze loturile aferente, atat pt. produsele finite, cat si pt. materialele consumate.
Am dat acelasi nr. pt a putea identifica fiecare proces de productie, deoarece intr-o zi pot avea mai multe procese de productie(ciclu de productie dureaza cateva ore).
Cred ca trebuie listat fiecare raport pentru fiecare lot.
Asa este gandit
Nu cred ca se poate tipari un CENTRALIZATOR
Va vad sufletista si tineti sa va rezolvati problema.
Exista si o alta posibilitate de a vedea si tipari
Mergeti la SITUATII-LISTARI, si undeva pe jos pe acolo gasiti SITUATIE PRODUCTIE
Cred ca de asta aveti nevoie.
Succes!
Asa este gandit
Mergeti la SITUATII-LISTARI, si undeva pe jos pe acolo gasiti SITUATIE PRODUCTIE
Succes!
Exista un centralizator - Bon de predare+consumuri grupate pe data - dar nu afiseaza loturile decat pt. produsul finit si consumabilele aferente, pe care e pozitionat cursorul, pt.celelate produse obtinute in aceeasi data nu. Daca ma pozitionez pe alt produs din aceeasi data, afiseaza loturile pt produsul respectiv. Pai daca e cu grupare pe data ar trebui sa afiseze la fel pt. tot ce se centralizeaza....paturcai scrie: ↑Mie Apr 08, 2020 9:10 pm Cred ca trebuie listat fiecare raport pentru fiecare lot.
Asa este gandit
Succes!
In SITUATIE PRODUCTIE nu afiseaza deloc loturile.
Deci......
Atunci schimbati denumirea PRODUSULUI FINIT
Spuneti-i PRODUSUL 1_1, PRODUSUL 1_2, va avea coduri de produs diferit si denumire diferita
Imposibil sa nu iesiti din impasul acesta.
La produsul finit puneti codul in denumire
Puneti in denumire lotul
200301A1 PRODUS 1....cod de gestiune 00000001
200301A1 PRODUS 2....cod de gestiune 00000002
200301A1 PRODUS 3....cod de gestiune 00000003
Vedeti daca functioneaza asa
Spuneti-i PRODUSUL 1_1, PRODUSUL 1_2, va avea coduri de produs diferit si denumire diferita
Imposibil sa nu iesiti din impasul acesta.
La produsul finit puneti codul in denumire
Puneti in denumire lotul
200301A1 PRODUS 1....cod de gestiune 00000001
200301A1 PRODUS 2....cod de gestiune 00000002
200301A1 PRODUS 3....cod de gestiune 00000003
Vedeti daca functioneaza asa
Scrieti-mi cum anume v-ati gandit sa faceti trasabilitatea pe loturi.
Dati un exemplu, e mai simplu asa
Dati un exemplu, e mai simplu asa
Problema e ca procesez materia prima si rezulta 2 produse finite diferite la o singura procesare. Am lot atat pt. materia prima, cat si pt. cele doua produse finite.
Din pacate programul nu permite sa obtii dintr-o materie prima 2 produse finite(confirmat de ce de la SAGA).....
Si de aceea incerc sa obtin o grupare pt aceeasi procesare.
Dar am si 2,3 procesari in aceeasi zi si trebuie sa stiu exact fiecare lot de produs finit din ce lot de materie prima a rezultat.
Daca folositi GRUPELE?
Grupele sunt ca un cod suplimentar fata de codurile de gestiune
Puteti folosi gestiuni separate:
Gestiunea, de pilda: LOTUL_1, LOTUL_2
Considerati denumirea gestiunii ca fiind LOTUL de care aveti nevoie.
Sau pentru PROCESARE: PROCESARE_1, PROCESARE_2
Grupele sunt ca un cod suplimentar fata de codurile de gestiune
Puteti folosi gestiuni separate:
Gestiunea, de pilda: LOTUL_1, LOTUL_2
Considerati denumirea gestiunii ca fiind LOTUL de care aveti nevoie.
Sau pentru PROCESARE: PROCESARE_1, PROCESARE_2
Am materie prima 1(lot 1.2003), materie prima 2(lot 2.2003), intra la procesare si rezulta produs un finit A(lot 3.2403) si un produs finit B(lot 4.2403).
Introduc tot consumul de materie prima pt. produsul finit A, iar la produsul finit B, consum 0.
Am dat acelasi nr de intrare tocmai ca stiu din ce lot de materie prima provine produsul B., pt. ca in aceeasi zi mai am 2 procesari, dupa cum am mai mentionat.
As folosi gestiuni separate pentru materie prima: denumite intuitiv MPLOT1 si MPLOT2
Pentru a crea 2 produse finite numite
"32403 PRODUS FINIT A"
"42403 PRODUS FINIT B"
Ca sa produc "32403 PRODUS FINIT A", voi folosi materia prima din MPLOT1 si MPLOT2
La PRODUCTIE, voi face un produs finit numit "32403 PRODUS FINIT A" pentru care aleg ca si consum materiile prime din MPLOT1 si MPLOT2.
Si am produsul finit.
Cand vand produsul finit B, care are denumirea "42403 PRODUS FINIT B", la factura de iesire, voi alege NEDEFINIT la gestiune, pun contul contabil 7015.LOT1
Cand vand produsul finit A, care are denumirea "32403 PRODUS FINIT A", la factura de iesire, voi alege PRODUSE FINITE la gestiune, pun contul contabil 7015.LOT1
Sau ca sa il am si pe produsul B vandabil, pun la consum materie prima (din una dintre gestiuni) 0,001 kg.
Si atunci
Cand vand produsul finit B, care are denumirea "42403 PRODUS FINIT B", la factura de iesire, voi alege PRODUSE FINITE la gestiune, pun contul contabil 7015.LOT1
Cand vand produsul finit A, care are denumirea "32403 PRODUS FINIT A", la factura de iesire, voi alege PRODUSE FINITE la gestiune, pun contul contabil 7015.LOT1
"32403 PRODUS FINIT A"
"42403 PRODUS FINIT B"
Ca sa produc "32403 PRODUS FINIT A", voi folosi materia prima din MPLOT1 si MPLOT2
La PRODUCTIE, voi face un produs finit numit "32403 PRODUS FINIT A" pentru care aleg ca si consum materiile prime din MPLOT1 si MPLOT2.
Si am produsul finit.
Cand vand produsul finit B, care are denumirea "42403 PRODUS FINIT B", la factura de iesire, voi alege NEDEFINIT la gestiune, pun contul contabil 7015.LOT1
Sau ca sa il am si pe produsul B vandabil, pun la consum materie prima (din una dintre gestiuni) 0,001 kg.
Si atunci
Cand vand produsul finit B, care are denumirea "42403 PRODUS FINIT B", la factura de iesire, voi alege PRODUSE FINITE la gestiune, pun contul contabil 7015.LOT1
Am materie prima 1(lot 1.2003), materie prima 2(lot 2.2003), intra la procesare si rezulta produs un finit A(lot 3.2403) si un produs finit B(lot 4.2403).
Introduc tot consumul de materie prima pt. produsul finit A, iar la produsul finit B, consum 0.
Am dat acelasi nr de intrare tocmai ca stiu din ce lot de materie prima provine produsul B., pt. ca in aceeasi zi mai am 2 procesari, dupa cum am mai mentionat.
Daca generez raportul de productie imi afiseza nr de lot, fie pt produsul finit A cu consumurile aferente, fie produsul finit B, depinde unde e poztionat cursorul.
Din produs A obtin 100 kg si fin produs finit B 300 kg, acestea urmand sa fie ambalate la diferite gramaje in functie de cerintele clientului.
Astfel:
- 40 kg din produs A in 200 de cutii a cate 200 grame
- 30 kg din produs A in 75 de cutii a cate 400 grame
- 100 kg din produs B in 200 de cutii a cate 500 grame
Cantitatea de produse finite care ramane pe stoc poate fi ambalata la alte gramaje.
Pe aceeasi factura pot avea produs finit A 200gr din doua loturi diferite.
Pe factura clientului trebuie sa apara cutii si nu kg. Pt a transforma kg in cutii, fac un nou raport de productie, si obtin 3 produse finite noi:
- produs A 200gr (lot 3.2403) – din produs A vrac + ambalaje(lot 5.1003)
- produs A 400gr (lot 3.2403) - din produs A vrac + ambalaje(lot 6.1003)
- produs B 500gr (lot 4.2403) - din produs B vrac + ambalaje(lot 7.1003)
Daca dau acelasi nr. de intrare in productie pt toate cele produse noi si generez raport de productie, imi afiseaza loturile doar pt. produsul finit si consumabilele aferente, pe care e pozitionat cursorul.
Daca dau nr. de intrare diferit dar cu ”legatura”, si generez raport cumulat pe data (Bon de predare cu consumuri) face la fel. Eu zic ca ar trebui sa afiseze la fel pt tot ce se centralizeaza, pt. toate produsele, toate loturile.
Problema e ca fiecare inregistrare de produs finit trebuie generatraport de productie.
Pe factura clientului apare lotul pt ficare produs finit in parte(aici e OK).
Complicat, dar nu am gasit alta varianta pt trasabilitate.......
Am inteles si apreciez tare mult sfaturile, merge cu varianta a doua, notele contabile sunt ok, doar raportul de productie nu e ok.paturcai scrie: ↑Mie Apr 08, 2020 10:00 pm As folosi gestiuni separate pentru materie prima: denumite intuitiv MPLOT1 si MPLOT2
"32403 PRODUS FINIT A"
"42403 PRODUS FINIT B"
Si am produsul finit.
Si atunci
Buna dimineata,
Toate bune si frumoase referitor la loturi.
Insa imi puteti indica va rog si mie unde pot introduce lotul materiei prime. Si de asemenea la introducerea productiei.
Ca am cautat de am capiat si nu l-am gasit. (SAGA C.3.0.577)
Multumesc frumos!
Saptamina buna sa avem!!!
Toate bune si frumoase referitor la loturi.
Insa imi puteti indica va rog si mie unde pot introduce lotul materiei prime. Si de asemenea la introducerea productiei.
Ca am cautat de am capiat si nu l-am gasit. (SAGA C.3.0.577)
Multumesc frumos!
Saptamina buna sa avem!!!
Configurare societati (atunci cand deschideti SAGA) in partea de jos aveti al 3-lea TAB: SETARI, pe coloana din dreapta aveti URMARIRE PE LOTURI/GARANTII
Asta cautati de ati capiat?!

Asta cautati de ati capiat?!