Am cativa furnizori la care soldul contabil,exemplu, este 50 iar situatia facturilor neachitate este 100.
Am activat butonul ,,verificare,,si ,,reglare,, si nu se modifica nimic.
Daca ati avut asemenea situatie, cum se poate fae o reghlare astfel incat situatia fact neachit la furnizorii respectivi sa concorde cu valoarea soldului sinteti cont 401?
Un alt exemplu : sold contabil cont 401 are sold - 100 iar la facturi neachitate are facturi in negru.
Va multumesc
Despre concordanta sit.facturi si sold
-
Despre concordanta sit.facturi si sold
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
Re: Despre concordanta sit.facturi si sold
Nu ne spuneti daca ati lucrat firma de la inceputuri, sau daca ati preluat-o.
Va spun eu: daca aveti situatia descrisa mai sus inseamna ca ati preluat-o la un moment dat.
Preluarea s-a facut gresit pentru ca nu ati trecut in INTRARI soldurile din balanta de preluare.
Ca sa fiu mai exact:
Aveati furnizorul 401.00001 GIGI srl, pe care in balanta l-ati trecut cu sold de plata: 220,18 lei (la credit)
Ati preluat bine, dar si la INTRARI trebuia sa treceti acelasi lucru.
Exemplu:
AM inceput folosirea programului la data de 01.03.2020
Furnizorul GIGI srl, are 1 factura (nr. 852/29.02.2020) neachitata in suma totala de 220,18 lei.
In Balanta am trecut in dreptul analiticului 401.00001 pe credit suma de 220,18 lei
Atunci merg si la INTRARI, si adaug un document:
852, la furnizor trec GIGI srl, la data facturii trec 29.02.2020, salvez, primesc o atentionare privind ultima inchidere contabila (aleg OK) si in ecranul de jos trec la explicatii "preluare sold", la cant. trec 1, la cota de TVA trec 19 (admitem ca factura neachitata are cota de TVA de 19), iar la TOTAL (cu tot cu TVA) trec 220,18 lei iar la contul contabil trec 999.
Salvez si validez.
Primesc un mesaj prin care sunt atentionat ca nu se va genera o nota contabila pentru aceasta inregistrare intrucat este INAINTE de data inceperii utilizarii programului (adevarat, pentru ca eu am inceput folosirea programului pe 01.03.2020)
Daca ati fi facut ca in exemplul meu, n-ati fi avut o asemena eroare.
Puteti sa mergeti si acum si sa adugati la INTRARI acele facturi din soldurile furnizorilor pe care nu le-ati trecut in INTRARI dar le aveti trecute in balanta de preluare.
Va spun eu: daca aveti situatia descrisa mai sus inseamna ca ati preluat-o la un moment dat.
Preluarea s-a facut gresit pentru ca nu ati trecut in INTRARI soldurile din balanta de preluare.
Ca sa fiu mai exact:
Aveati furnizorul 401.00001 GIGI srl, pe care in balanta l-ati trecut cu sold de plata: 220,18 lei (la credit)
Ati preluat bine, dar si la INTRARI trebuia sa treceti acelasi lucru.
Exemplu:
AM inceput folosirea programului la data de 01.03.2020
Furnizorul GIGI srl, are 1 factura (nr. 852/29.02.2020) neachitata in suma totala de 220,18 lei.
In Balanta am trecut in dreptul analiticului 401.00001 pe credit suma de 220,18 lei
Atunci merg si la INTRARI, si adaug un document:
852, la furnizor trec GIGI srl, la data facturii trec 29.02.2020, salvez, primesc o atentionare privind ultima inchidere contabila (aleg OK) si in ecranul de jos trec la explicatii "preluare sold", la cant. trec 1, la cota de TVA trec 19 (admitem ca factura neachitata are cota de TVA de 19), iar la TOTAL (cu tot cu TVA) trec 220,18 lei iar la contul contabil trec 999.
Salvez si validez.
Primesc un mesaj prin care sunt atentionat ca nu se va genera o nota contabila pentru aceasta inregistrare intrucat este INAINTE de data inceperii utilizarii programului (adevarat, pentru ca eu am inceput folosirea programului pe 01.03.2020)
Daca ati fi facut ca in exemplul meu, n-ati fi avut o asemena eroare.
Puteti sa mergeti si acum si sa adugati la INTRARI acele facturi din soldurile furnizorilor pe care nu le-ati trecut in INTRARI dar le aveti trecute in balanta de preluare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
As face o mica adaugare la cele mentionate de PaturcaI.
Sunt cazuri (izolate) in care suma de la "neachitat final" nu este identic cu "neachitat la zi", mai exact la "neachitat final" apare zero, dar la "neachitat la zi" apare 50, in acest caz se modifica manual valoarea de la "neachitat la zi".
Totusi atenti mare, cele mentionate mai sus trebuie efectuat doar daca luna selectata este cea in curs si nu una precedenta.
Sunt cazuri (izolate) in care suma de la "neachitat final" nu este identic cu "neachitat la zi", mai exact la "neachitat final" apare zero, dar la "neachitat la zi" apare 50, in acest caz se modifica manual valoarea de la "neachitat la zi".
Totusi atenti mare, cele mentionate mai sus trebuie efectuat doar daca luna selectata este cea in curs si nu una precedenta.
Buna ziua, eu am preluat soldurile furnizorilor in balanta, fara a le mai adauga pe intrari. Atunci cand s a efectuat o plata a unor facturi din lunile precedente, am inregistrat plata prin articole contabile 401.analitic=5121/5311. Si facturile intrate dupa preluarea contabilitatii de catre mine, le am inregistrat normal. Oare este in regula sau o sa ma incurce cu ceva?
am raspuns la celalalt topic..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”