Buna ziua,
Am descoperit in situatia contabila ca,in luna aprilie 2019 a fost facut un ctr de prestari servici de catre firma noastra pentru extindere canalizare in val de 50000 lei si ideea este ca lucrarea nu a fost facut asi factura nu s a incasat .
Eu voi face storno la acea factura ,cat este de corect si daca implica cu ceva acest lucru.Trebuie sa tin de ceva anume?
am un acord de reziliere in care se specifica ca ,orice obligatii ce sta scris in ctr vor fi stinse.
multumesc
contract prestari servicii
Re: contract prestari servicii
Dar daca nu s-a realizat lucrarea, pe ce baza s-a emis factura?
nu stiu pe ce baza iar in perioada respectiva era alt contabil.
Cert este ca s a emis factura atunci si am inteles de la directorul firmei ca au uitat sa anunte sa se storneze factura si a ramas agatat in contabilitate.
Am uitat sa mentionez ca persoana care trebuia sa i se faca lucrarea este persoana fizica...nu stiu daca are vre o relevanta.
Eu ce pot sa fac in acest caz?
mutumesc
Cert este ca s a emis factura atunci si am inteles de la directorul firmei ca au uitat sa anunte sa se storneze factura si a ramas agatat in contabilitate.
Am uitat sa mentionez ca persoana care trebuia sa i se faca lucrarea este persoana fizica...nu stiu daca are vre o relevanta.
Eu ce pot sa fac in acest caz?
mutumesc
Faci o documentatie beton pe baza careia sa stornezi factura, altfel poti avea probleme.
adica ce documentatie va rog.
Ce as putea sa scriu ?va rog sa ma ajutati cu cateva exemple.
multumesc
Ce as putea sa scriu ?va rog sa ma ajutati cu cateva exemple.
multumesc
In mod normal la baza facturii unei lucrari trebuie sa existe o documentatie, deviz de lucrari etc.
Daca nu s-a efectuat lucrarea, dar s-a emis din greseala factura (nu zic ca nu este posibil, dar mai rar), atunci sa se faca un document din care reiese ca acea lucrare chiar nu s-a realizat si s-a emis din greseala factura si sa semneze directorul/administratorul unitatii.
Oricum o factura emisa acum un an, acum isi da seama ca nu s-a realizat lucrarea.
Faptul ca nu il poti incasa, asta nu inseamna ca nu a fost efectuat.
Daca nu a fost preluat de client, inseamna ca trebuie sa existe un document de refuz de preluare a lucrarii, dar atunci nu il facturezi.
Daca nu s-a efectuat lucrarea, dar s-a emis din greseala factura (nu zic ca nu este posibil, dar mai rar), atunci sa se faca un document din care reiese ca acea lucrare chiar nu s-a realizat si s-a emis din greseala factura si sa semneze directorul/administratorul unitatii.
Oricum o factura emisa acum un an, acum isi da seama ca nu s-a realizat lucrarea.
Faptul ca nu il poti incasa, asta nu inseamna ca nu a fost efectuat.
Daca nu a fost preluat de client, inseamna ca trebuie sa existe un document de refuz de preluare a lucrarii, dar atunci nu il facturezi.
MULTUMESC