INREG OP.SPECIALE
INREG OP.SPECIALE
Buna ziua,
Am avut o fact in ianuarie care nu a fost inreg corect (materialele au fost date in consum ) si in luna februarie am decis sa stornez factura si sa o fac corect .
Am stornat fact si nu m-a lasat sa validez pt ca trebuia sa ma incarc din nou cu materialele.Am mers pe OPERATII SPECIALE in saga si am facut incarcarea materialelor.
in fisa lui 601 aceste o.speciale apar pe C si nu stiu cat de corect este.Cum mi-am dat seama de acest lucru:
Cand am facut impozitul la trim 1 ,in reg de evidenta fiscala am avut sold la contul 601 217219,92 lei si m-am verificat cu fisa lui 601 si am diferenta de 1865,52 si este exact valoarea acelor materiale pe care eu le-am incarcat.
Este corect? nu ar trebui sa am acelasi sold si in reg de evid fiscala dar si in fisa lui 601?
va rog din suflet sa ma ajutati si va multumesc pt tot sprijinul acordat
Am avut o fact in ianuarie care nu a fost inreg corect (materialele au fost date in consum ) si in luna februarie am decis sa stornez factura si sa o fac corect .
Am stornat fact si nu m-a lasat sa validez pt ca trebuia sa ma incarc din nou cu materialele.Am mers pe OPERATII SPECIALE in saga si am facut incarcarea materialelor.
in fisa lui 601 aceste o.speciale apar pe C si nu stiu cat de corect este.Cum mi-am dat seama de acest lucru:
Cand am facut impozitul la trim 1 ,in reg de evidenta fiscala am avut sold la contul 601 217219,92 lei si m-am verificat cu fisa lui 601 si am diferenta de 1865,52 si este exact valoarea acelor materiale pe care eu le-am incarcat.
Este corect? nu ar trebui sa am acelasi sold si in reg de evid fiscala dar si in fisa lui 601?
va rog din suflet sa ma ajutati si va multumesc pt tot sprijinul acordat
Re: INREG OP.SPECIALE
In primul rand as dori sa stiu daca am inregistrat corect prin operatii speciale .
Am citit de pe site insa nu prea inteleg legatura cu problema mea expusa mai sus.
Diferenta intre reg.de evidenta fiscala contul 601 si fisa lui 601.Sa inteleg ca este corect ?
multumesc
Am citit de pe site insa nu prea inteleg legatura cu problema mea expusa mai sus.
Diferenta intre reg.de evidenta fiscala contul 601 si fisa lui 601.Sa inteleg ca este corect ?
multumesc
Dacă ați citit și nu ați înțeles care e legătura, e o problemă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
care este legatura? nu inteleg nimic din ultimul dvs mesaj si daca nu ma puteti ajuta nu mai scrie ti nimic.
Stiu ca sunte ti profesionisti si mereu dati raspunsuri clare si la subiect .De aceea am intrat pe acest site .
Stiu ca sunte ti profesionisti si mereu dati raspunsuri clare si la subiect .De aceea am intrat pe acest site .
Ok, mă opresc. Nu mai scriu. Am scris destul. Din păcate, cam degeaba uneori, dar asta e problema mea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Să-ți fie învățătură de minte!
Inregistrarile facute sunt corecte atata timp cat profitul contabil va da cu soldul lui 121. Ceea ce link-ul oferit de septimiuv trebuia sa va clarifice este modul de lucru cu conturile din clasa 6. In primul rand in registrul de evidenta fiscala nu aveti "solduri" ci rulaje ale contului 601, ba mai mult, aveti diferenta intre rulajul pe debit si cel pe credit al contului de cheltuiala-de aceea nu va da ce vreti dvs. Daca nu va place nota contabila facuta prin operatiuni speciale, 301=601 1865,52, atunci stergeti-o si puneti 601=301 -1865,52 si atunci o sa va iasa rulajul din registrul de evidenta fiscala cu rulajul debitor din fisa contului 601.
Pentru TudosieN
Stergerea unei note contabil automate nu este o solutie optima, mai degraba prin articole contabile stornarea inregistrarii si inregistrarea in modul dorit.
Stergerea unei note contabil automate nu este o solutie optima, mai degraba prin articole contabile stornarea inregistrarii si inregistrarea in modul dorit.
Da, asa cum spune balazse. Nu m-am mai gandit pana acolo...
va multumesc foarte mult.