Declaratie unica 2020
Declaratie unica 2020
Buna ziua,,
Am un pfa nou infiintat si depunand declaratia unica (doar pt venit estimat) am primit urm eroare:
E: oblig_realizat (1)
eroare regula: R_NO_DATA_OBLIMPOZ_EST_DEPLATA: Nu exista declaratie depusa pentru anul
precedent!
Aveti idee ce pot rectifica?
Multumesc!!!
Am un pfa nou infiintat si depunand declaratia unica (doar pt venit estimat) am primit urm eroare:
E: oblig_realizat (1)
eroare regula: R_NO_DATA_OBLIMPOZ_EST_DEPLATA: Nu exista declaratie depusa pentru anul
precedent!
Aveti idee ce pot rectifica?
Multumesc!!!
-
Re: Declaratie unica 2020
Cred ca trebuia in declaratie,pe anul 2020,daca anul acesta a-ti deschis firma,sa scrieti,la rubrica data de inceput,data la care v-a fost eliberat Certificatul de inregistrare al firmei.
Buna ziua,
am o eroare la depunerea DU, oare a mai intampinat cineva astfel de probleme
E: oblig_realizat (1) eroare regula: R_OBLIMPOZ_EST_DEPLATA: Oblimpoz_real_120 declarat (918) trebuie sa fie mai mic decat oblimpoz_est_deplata an precedent (200)
va multumesc anticipat
am o eroare la depunerea DU, oare a mai intampinat cineva astfel de probleme
E: oblig_realizat (1) eroare regula: R_OBLIMPOZ_EST_DEPLATA: Oblimpoz_real_120 declarat (918) trebuie sa fie mai mic decat oblimpoz_est_deplata an precedent (200)
va multumesc anticipat
-
Buna ,
exact aceiasi eroare
exact aceiasi eroare
Ati intrebat si la ANAF? Nu de alta, dar eroare vine de la recipisa si nu de la declaratie, ca urmare ei trebuie sa verifice corelatia suplimentara (si sa il corecteze daca este cazul).
-
Pentru zahana: Am avut aceeasi problema, am sunat la Anaf si mi-au spus sa debifez "Declaratia pentru aplicarea bonificatiei.......la art.120 din Codul Fiscal" de pe prima pagina. Am debifat, validat, am depus-o si recipisa este fara eroare.
Pentru SercaianuG
Macar i-ai intrebat ca atunci pentru ce mai este acea bifa? Iar daca nu calculezi tu bonificatia, atunci cum vei beneficia (daca calculeaza ei, atunci pentru ce mai este inclus in declaratie)?
Macar i-ai intrebat ca atunci pentru ce mai este acea bifa? Iar daca nu calculezi tu bonificatia, atunci cum vei beneficia (daca calculeaza ei, atunci pentru ce mai este inclus in declaratie)?
Atentie! Noul formular s-a complicat si mai mult cu rubricile de bonificatii.
Oricum pot aparea erori grave de transmitere catre ANAF a obligatiilor datorate, mai ales la capitolul 1 din DU2020.
De asemenea trebuie verificat cu atentie daca s-au facut corect inregistrarile in sistemul ANAF, prin solicitarea unui duplicat al declaratiei din SPV.Am avut surprize neplacute, chiar la o declaratie completata de catre doamna de la ANAF, pentru o cunostiinta!
Oricum pot aparea erori grave de transmitere catre ANAF a obligatiilor datorate, mai ales la capitolul 1 din DU2020.
De asemenea trebuie verificat cu atentie daca s-au facut corect inregistrarile in sistemul ANAF, prin solicitarea unui duplicat al declaratiei din SPV.Am avut surprize neplacute, chiar la o declaratie completata de catre doamna de la ANAF, pentru o cunostiinta!
Buna ziua,
Pt un PFA infiintat in 01.2020 cu norma de venit s-a depus atunci D unica.
Acum ar trebui sa se redepuna D unica actualizata cu noile bonificatii?
Pt un PFA infiintat in 01.2020 cu norma de venit s-a depus atunci D unica.
Acum ar trebui sa se redepuna D unica actualizata cu noile bonificatii?
Daca a fost infiintat in 2020, atunci ce legatura ai cu bonifinicatia pe anul 2019?
Asa e, scuze...
Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce rubrica trebuie bifata pentru bonificatii pentru 2019 la impozitul pe venit si CASS in urmatoarea situatie: PFA sistem real a avut venitul realizat sub plafon, in estimativa pe 2019 a optat pentru plata CASS (pentru 6 luni), a platit in 2019 atat impozitul pe venit cat si CASS.
1. bonificatia .....art.120 sau
2. bonificatia art.148 sau art 180
Multumesc
1. bonificatia .....art.120 sau
2. bonificatia art.148 sau art 180
Multumesc
Art.120 se refera la depunere on-line, ar art.148 se refera la CAS, iar art.180 la CASS.
Poate te ajuta cele postate pe site ANAF:
https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/20 ... tii_du.pdf
Poate te ajuta cele postate pe site ANAF:
https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/20 ... tii_du.pdf
va rog pt depunerea Declaratiei unice rectificative ,pt bonificatie ,ce rubrici completam la pag 1 ?
Multumesc
Multumesc
-
Buna ziua,oameni dragi!Poate ma lamureste si pe mine cineva,cu urmatoarea problema:Este CAS deductibil pt.un titular de II?Persoana,cand face dcl U,scrie venit brut/respectiv 18500,cheltuieli=17500,ramane venit net 1000x10%=100 lei de plata.Opteaza la plata CAS SI CASS,dar ,cand introduce suma CAS 6690 de plata,automat ii sterge impozitul datorat.Are setarile in ordine,ale DU,A sunat la Anaf ,tel.0314039160 si i s-a spus ca este bine asa,la ghiseu/Anaf/i-a spus ca nu e bine si ca trebuie sa plateasca si impozit 100 lei.Care are dreptate?Va multumim anticipat si va dorim o zi buna cu spor in toate!
Cu respect Elena Stanescu.
Cu respect Elena Stanescu.