Am o marfa in stoc....pe care ar trebui sa o scad cu o alta identica dar care are un pret mai mare decat cea din stoc.
Furnizorul imi da o factura de stornare a produsului (cu pret mai mare decat ce este in stoc)...nu stiu de ce....
Cum o inregistrez in contabilitate.....371=401 -xx
4426=401 -xx
Dar ce fac cu diferenta de pret....o scad din stoc.....si Saga ma anunta ca am o diferenta de 27 ron intre marfa din stoc si cea din fact. de storno.
Furnizorul imi da in locul marfii stornate o alta marfa cu pret mai mic decat cel din fact de stornare si o alta factura cu diferenta de pret....adica imi da niste bani inapoi.(diferenta)
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.....poate ma ajutati cu inregistrarile contabile...va rog mult...
Astept parerile dvs.
Cu multumiri.
Diferenta de pret la stocul de marfa
-
mateescua852
Diferentele se regleaza in articole contabile (de mana), dupa caz:
PLUS 607 = PLUS 371
MINUS 607 = MINUS 371
Retine mesajul SAGA, si te duci in articole contabile si faci de mana acea reglare.
PLUS 607 = PLUS 371
MINUS 607 = MINUS 371
Retine mesajul SAGA, si te duci in articole contabile si faci de mana acea reglare.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
-
serbana320
Re: Diferenta de pret la stocul de marfa
Si eu am aceasta situatie cu piese de schimb. Printr-o factura de stornare mi s-au stornat piesele la un pret mai mic si raman cu sold in 3024. Am primit luna urmatoare un credit note cu diferenta de pret. Eu am facut 473=3024 cu diferenta si cand am primit nota de credit am facut 3024=401 cu minus diferenta si 473=3024 cu minus diferenta. E corect?
Da!
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
-
serbana320
Multumesc!