Disp de plata
Disp de plata
Buna ziua,
Stiu ca poate unora vi se pare o intrebare stupida insa,as dori sa stiu cum credeti ca este mai corect sa fac o inregistrare si anume:
Adm firmei a cumparat din dedeman materiale carora le voi face nir si a platit cu cardul personal.
Este mai ok sa fac DP 542=5311 300LEI
si apoi 542=401 300 lei
s-au merg in Saga direct pe fact si platesc 401=5311 300 lei
multumesc
Stiu ca poate unora vi se pare o intrebare stupida insa,as dori sa stiu cum credeti ca este mai corect sa fac o inregistrare si anume:
Adm firmei a cumparat din dedeman materiale carora le voi face nir si a platit cu cardul personal.
Este mai ok sa fac DP 542=5311 300LEI
si apoi 542=401 300 lei
s-au merg in Saga direct pe fact si platesc 401=5311 300 lei
multumesc
Re: Disp de plata
A doua varianta (prin casa) este cea corecta
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Eu nu văd unde e cash-ul p-aicea.
Aș folosi 401=4551/462
Aș folosi 401=4551/462
Banuiam ca are sold in casa (si deobicei majoritatea au atata "cash" incat ar sta linistiti deoparte fara sa mai munceasca 2 vieti)

Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
O avea dar dacă a plătit cu cardul nu văd legătura cu cash-ul.
Eu sunt mai discret, prefer sa consider ca plata s-a facut numerar (dovada platii cu cardul o tin in spatele documentului) chiar daca s-a facut cu cardul personal. Mai putina bataie de cap ca sa ajung in acelasi loc.
Scrie pe document „plata cu card” și consideri că s-a făcut cash? E o abordare și asta. 
Da, dar nu e cardul firmei, e un card de care pot face abstractie pentru ca el nu exista si nu este opozabil firmei, deci nu am nicio obligatie sa consider altfel decat o plata cu numerar.
Asa vad eu.
Asa vad eu.
Card opozabil firmei? Omule, sunt plăți care nu au legătură cu cash.
În fine, consideră cum vrei.
În fine, consideră cum vrei.
Am o mare incurcatura :
s-a facut plata unei fact cu cardul altei firme tot a patronului si eu facusem inreg 542=5311 1000 lei
542=401
furnizorul si-a dat seama ca a fost o greseala si a stornat factura si a facut pe firma care trebuia
eu am platit acea factura ,banii acestia nu trebuia sa se intoarca in contabilitate ?
care este inreg corecta.
multumesc
s-a facut plata unei fact cu cardul altei firme tot a patronului si eu facusem inreg 542=5311 1000 lei
542=401
furnizorul si-a dat seama ca a fost o greseala si a stornat factura si a facut pe firma care trebuia
eu am platit acea factura ,banii acestia nu trebuia sa se intoarca in contabilitate ?
care este inreg corecta.
multumesc
Stornarea facturii implica si restituirea banilor celui care detine cardul.
Banii nu trebuie sa se intoarca in firma dvs. pentru ca dvs. a-ti folosit o mica "licenta" (ati considerat plata cu numerar ca sa achitati factura care de fapt era achitata cu cardul altei firme)
Exemplu:
Firma GIGI srl cumpara (are factura emisa) bunuri in valoare de 1.000 lei
Plata se face cu cardul unei alte firme.
Inregistrarea pe care ati facut-o: 401 = 542, respectiv 5311 = 542 pentru 1.000 lei acum trebuiesc stornate
Refacerea facturii de catre furnizor:
Dvs. inregistrati minus 401 = minus 3XX
Banii nu trebuie sa se intoarca in firma dvs. pentru ca dvs. a-ti folosit o mica "licenta" (ati considerat plata cu numerar ca sa achitati factura care de fapt era achitata cu cardul altei firme)
Exemplu:
Firma GIGI srl cumpara (are factura emisa) bunuri in valoare de 1.000 lei
Plata se face cu cardul unei alte firme.
Inregistrarea pe care ati facut-o: 401 = 542, respectiv 5311 = 542 pentru 1.000 lei acum trebuiesc stornate
Refacerea facturii de catre furnizor:
Dvs. inregistrati minus 401 = minus 3XX
In cazul in care plata facturilor catre furnizori s-a efectuat direct de catre administratorului, se va proceda similar unui avans de trezorerie, astfel:
1. se intocmeste Ordin de deplasare (delegatie), conform modelului prevazut in OMFP 2634/2015, cod 14-5-4 in care sunt specificate cheltuielile efectuate de administrator in interesul societatii.
2. se inregistreaza in contabilitatea societatii factura emisa pe numele societatii. Sunt indeplinite conditiile pentru a beneficia de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata;
3. se intocmeste Dispozitia de plata din casierie prevazuta in OMFP 2634/2015, cod 14-4-4 pe numele administratorului - care atesta plata sumei din casieria societatii catre administrator - cu suma aferenta decontului.
Inregistrarea facturii emise pe numele societatii:
% = 401
6xx/3xx
4426
Se inregistreaza plata furnizorului din contul asociatului:
401 = 542
Plata sumei din casieria societatii catre administrator - cu suma aferenta decontului:
542 = 5311
Deci folosim numerarul/cash-ul
https://contabilul.manager.ro/a/23707/a ... abila.html
1. se intocmeste Ordin de deplasare (delegatie), conform modelului prevazut in OMFP 2634/2015, cod 14-5-4 in care sunt specificate cheltuielile efectuate de administrator in interesul societatii.
2. se inregistreaza in contabilitatea societatii factura emisa pe numele societatii. Sunt indeplinite conditiile pentru a beneficia de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata;
3. se intocmeste Dispozitia de plata din casierie prevazuta in OMFP 2634/2015, cod 14-4-4 pe numele administratorului - care atesta plata sumei din casieria societatii catre administrator - cu suma aferenta decontului.
Inregistrarea facturii emise pe numele societatii:
% = 401
6xx/3xx
4426
Se inregistreaza plata furnizorului din contul asociatului:
401 = 542
Plata sumei din casieria societatii catre administrator - cu suma aferenta decontului:
542 = 5311
Deci folosim numerarul/cash-ul
https://contabilul.manager.ro/a/23707/a ... abila.html
multumesc .
sanatate va doresc
sanatate va doresc
Dacă nu lucrezi cu cash ce te faci? Eu spre exemplu nu lucrezi cu cash de ani buni.
Trebuie să mă duc la bancă să scos cash, aduc banii în casierie, fac dispoziție și îi bag în buzunar pentru că sunt ai mei?
Mare e grădina.
Trebuie să mă duc la bancă să scos cash, aduc banii în casierie, fac dispoziție și îi bag în buzunar pentru că sunt ai mei?
Mare e grădina.