Plata concediu medical Cod indemnizatie 05 -Covid

alexoaiac

Plata concediu medical Cod indemnizatie 05 -Covid

#1 Mesaj de alexoaiac »

Buna ziua!
Avand in vedere
-Art. 3. /Legea carantinei 136/2020: "c) izolarea - măsură care constă în separarea fizică a persoanelor afectate de o boală infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne și simptome sugestive, la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată, într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare..."
-OUG 126 din 31 iulie 2020 pentru modificarea OUG 1582005,
2. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
” Art.12. – Indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca se suporta dupa cum urmeaza:
A. de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca, cu exceptia indemnizatiilor aferente certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care a fost instituita masura izolarii, potrivit Legii nr. 136/2020;

B. din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, incepand cu: c) prima zi de incapacitate temporara de munca, in cazul persoanelor asigurate pentru care a fost instituita masura izolarii, potrivit Legii nr. 136/2020

Un concediu medical eliberat pe cod 05, cod de boală infectocontagioasă 35, cod diagnostic 64 se plateste cu procent 100% din CCI, din prima zi ?

tomac

Re: Plata concediu medical Cod indemnizatie 05 -Covid

#2 Mesaj de tomac »

Da
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

alexoaiac

Re: Plata concediu medical Cod indemnizatie 05 -Covid

#3 Mesaj de alexoaiac »

Multumesc mult!

Scrie răspuns