calcul concediu de odihna
Re: calcul concediu de odihna
La cate zile de concediu are dreptul prin prin CIM ?
Daca are dreptul la 21 zile , inseamna ca pe 2019 a efectuat tot concediul, iar pentru 01.01.2020-22.06.2020 are dreptul la 9.70 zile deci exact cat zice Saga ca are dreptul : 10 zile.
II refaci statul , dar daca ITM-ul are deja situatia prezentei lui in iunie, sa tii cont ca acele zile pontate in iunie sa ramana pontate (lucrate) si in statul actual, 5 zile CO in pontaj si restul de 5 zile CO le treci la concediu compensat in bani.
II refaci statul , dar daca ITM-ul are deja situatia prezentei lui in iunie, sa tii cont ca acele zile pontate in iunie sa ramana pontate (lucrate) si in statul actual, 5 zile CO in pontaj si restul de 5 zile CO le treci la concediu compensat in bani.
-
ciurumeleac874
Firma nu doreste sa acorde ( nu are posibilitati financiare ) in cazul concediului de odihna nimic in plus, ptr zilele respective . Cum pot sa fac in Saga ptr a primi acelasi rest de plata in situatia descrisa ?
detaliază...
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Cum adica firma "nu doreste sa acorde nimic in plus"? Indemnizatia de CO se calculeaza cf. legii, nu e nimic in plus, ala e dreptul salariatului. Daca iese mai mare decat restul de plata "normal"(luna fara concediu) atata trebuie platit. Faptul ca nu are resurse finaciare nu sta in picioare ca si motiv. Daca din calcul i-ar fi iesit mai putin ce facea? Bonifica salariatul cu diferenta pana la restul de plata normal?
-
neculam815
Am urmatoarea situatie:
iulie - 9790 (salariul calculat pentru intreaga luna concediu de odihna)
august - 8291
septembrie - 8291
octombrie -8291
Pentru luna octombrie, salariatul bneficiaza de 15 zile de concediu de odihna pentru care ar trebui sa incaseze brut 6086 lei, ori programul imi calculeaza brut 5740 lei.
Sunt convinsa ca este gresit cum calculeaza SAGA, si in aceeasi masura sunt convinsa ca eu nu fac ceva corect. Mă poate ghida cineva, vă rog frumos ?
iulie - 9790 (salariul calculat pentru intreaga luna concediu de odihna)
august - 8291
septembrie - 8291
octombrie -8291
Pentru luna octombrie, salariatul bneficiaza de 15 zile de concediu de odihna pentru care ar trebui sa incaseze brut 6086 lei, ori programul imi calculeaza brut 5740 lei.
Sunt convinsa ca este gresit cum calculeaza SAGA, si in aceeasi masura sunt convinsa ca eu nu fac ceva corect. Mă poate ghida cineva, vă rog frumos ?
- balazse246
Si de ce consideri ca programul ar calcula gresit?
Nu ai oferit detalii despre cum ai calculat 6.086 lei.
Totusi iti ofer modul de calcul pentru 5.740 lei, adica se calculeaza media din ultimele trei luni si se inmnulteste cu numarul de zile (8.291x3)/(23+20+22)*15=24.873/65*15=382,6615*15=5.740 lei.
Daca esti convinsa ca ai calculat corect, verifica ce scrie Codul Muncii, unde vei regasii "salar de incadrare" si nu "salar realizat".
Nu ai oferit detalii despre cum ai calculat 6.086 lei.
Totusi iti ofer modul de calcul pentru 5.740 lei, adica se calculeaza media din ultimele trei luni si se inmnulteste cu numarul de zile (8.291x3)/(23+20+22)*15=24.873/65*15=382,6615*15=5.740 lei.
Daca esti convinsa ca ai calculat corect, verifica ce scrie Codul Muncii, unde vei regasii "salar de incadrare" si nu "salar realizat".
Luna iulie (doar concediu)...... inclusă în baza de calcul........ exclusă
Medie lunară................. 26.372/66 = 399,57......... 24.873/65 = 382,66
Rezultat pt 15 zile................. 6.086 lei................ 5.740 lei
Varianta SAGA este cea corectă juridic, deoarece luna iulie nu conține venituri efectiv realizate (a fost concediu integral).
Prin urmare, programul nu greșește — ci respectă interpretarea „salariului de bază / veniturilor efectiv realizate”.
Concediul de odihnă nu se ia ca „venit efectiv realizat” pentru baza de calcul a unui alt concediu ulterior.
Prin urmare, SAGA calculează corect conform Codului muncii și HG 250/1992, excludând iulie și luând ultimele 3 luni cu activitate efectivă: iulie fiind neeligibilă, rămân august + septembrie + octombrie. De aici rezultă:
(8291×3)/(23+20+22)×15=5740 lei brut
Medie lunară................. 26.372/66 = 399,57......... 24.873/65 = 382,66
Rezultat pt 15 zile................. 6.086 lei................ 5.740 lei
Varianta SAGA este cea corectă juridic, deoarece luna iulie nu conține venituri efectiv realizate (a fost concediu integral).
Prin urmare, programul nu greșește — ci respectă interpretarea „salariului de bază / veniturilor efectiv realizate”.
Concediul de odihnă nu se ia ca „venit efectiv realizat” pentru baza de calcul a unui alt concediu ulterior.
Prin urmare, SAGA calculează corect conform Codului muncii și HG 250/1992, excludând iulie și luând ultimele 3 luni cu activitate efectivă: iulie fiind neeligibilă, rămân august + septembrie + octombrie. De aici rezultă:
(8291×3)/(23+20+22)×15=5740 lei brut
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Nu venitul brut se ia în calcul. Se ia în calcul salariul de încadrare plus sporurile permanente. Ori în iulie suma respectivă este salariul de încadrare sau venitul brut? Dacă e venitul brut este evident că nu se ia în calcul acea sumă.
Ce face greșit programul raportat la prevederile codului muncii? Că văd că aveți convingerea că face greșit. Așadar, ce anume face greșit. Concret. Ce anume din ceea ce scrie în codul muncii raportat la calcul face eronat?
Ce face greșit programul raportat la prevederile codului muncii? Că văd că aveți convingerea că face greșit. Așadar, ce anume face greșit. Concret. Ce anume din ceea ce scrie în codul muncii raportat la calcul face eronat?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.