Stornare facturi

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
angerus

Stornare facturi

#1 Mesaj de angerus »

Buna ziua!
Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv legata de reglarea unor facturi storno si incasarea diferentei platite in plus. Mentionez ca am citit deja despre acest subiect pe forum, inclusiv postarea de pe blog a lui Cristi, si asa am si procedat pana acum. Doar ca in situatia de fata nu stiu cum ar trebui sa fac, deoarece nu voi mai avea facturi viitoare de la acest furnizor si suma platita in plus oricum ne-a fost returnata. Facturile storno le-am inregistrat fara bifa, dar nu stiu daca e ok.
Am urmatoarele facturi si inregistrari:
1. Factura de avans chirie utilaje (in realitate avans chirie pt 1 luna si garantie) in 06.07 de 24199 lei achitata in aceeasi data
2. Facturi materiale consumabile (3 facturi) in 10 si 11.07 neachitate
3. Factura chirie pt 1 luna in 31.07 de 9221.96 lei neachitata
4. Factura storno partial avans chirie in 31.07 de -11533.60 lei
5. Factura storno chirie in 10.08 de -840.18 lei (utilajele au fost pastrate mai putin de 1 luna si s-a stornat suma pe diferenta de zile in care nu s-au utilizat)
6. Factura storno finala avans chirie in 13.08 de -12665.40 lei
7. Incasare suma necuvenita in 14.08.2020 de 13505.57 lei

In concluzie, facturile de storno avans s-au inchis cu cea initiala de avans, iar celelalte s-au stins cu o parte din suma platita initial, diferenta fiindu-ne restituita.

Va multumesc anticipat pt ajutor si imi cer scuze daca s-a mai raspuns la aceasta intrebare si eu nu am observat sau nu am stiut sa pun in aplicare.

pomparaus

Re: Stornare facturi

#2 Mesaj de pomparaus »

E ok ca ai lucrat facturile storno fara bifa, dar ce zici cu "In concluzie, facturile de storno avans s-au inchis cu cea initiala de avans" nu e ok, pt.ca factura initiala de avans ai inchis-o cu plata ei : ct.4092 s-a regularizat prin stornare.
Cu fc.de avans negativa inchizi fc.neachitate si sigur ca iti va ramane fc. neanchise negative egale cu suma pe care ai primit-o inapoi = -13505.57 lei pe care te pozitionezi si zici "plata" (5121), iar ea iti va aparea incasata 5121=401 13505.57 si astfel ti se soldeaza toate conturile implicate

Scrie răspuns