cheltuieli stomatologie/deductibilitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tudoraf841

cheltuieli stomatologie/deductibilitate

#1 Mesaj de tudoraf841 »

buna ziua,
administratorul unui srl si-a pus dantura la un cabinet stomatologic unde acesta elibereaza factura ,poate sa o contabilizeze la firma ?

septimiuv

Re: cheltuieli stomatologie/deductibilitate

#2 Mesaj de septimiuv »

Doar dacă dinții administratorului produc venituri pentru firmă.

tudoraf841

#3 Mesaj de tudoraf841 »

pai produc,ca trag si cu dintii la caruta firmei

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

Dacă își poate susține ideea și în fața organelor de control să ia factura pe firmă.

ferenta192

#5 Mesaj de ferenta192 »

septimiuv scrie: Lun Aug 31, 2020 1:40 pm Doar dacă dinții administratorului produc venituri pentru firmă.
:lol: Asta e tare de tot!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tudoraf841

#6 Mesaj de tudoraf841 »

pai daca ma intrebat respectivul administrator ,era si convins ca se poate si asa ,ca doar traim in Romania

achime676

#7 Mesaj de achime676 »

Din ce știu din experiența unor prieteni care au firmă, cheltuielile de acest gen cu stomatologul nu prea se aprobă la deductibilitate, decât dacă poți demonstra că sunt direct legate de activitatea firmei. Fiscul cere justificări clare, gen cheltuieli pentru imagine dacă ai domeniu public, media sau așa ceva – dar la modul general nu merge, mai ales dacă e doar pentru administrator.

Am avut și eu discuții despre tratamente și clinici pentru dantură de calitate, iar la https://dentetico.ro/despre-noi/ am găsit transparență legată de tarife și au abordat mereu clar și civilizat comunicarea, ceea ce mi s-a părut foarte ok la o clinică din Brașov.
Ultima oară modificat Joi Dec 04, 2025 9:16 pm de către achime676, modificat 1 dată în total.

pinteae

#8 Mesaj de pinteae »

achime676 scrie: Mie Dec 03, 2025 9:35 pm Din ce știu din experiența unor prieteni care au firmă, cheltuielile de acest gen cu stomatologul nu prea se aprobă la deductibilitate, decât dacă poți demonstra că sunt direct legate de activitatea firmei. Fiscul cere justificări clare, gen cheltuieli pentru imagine dacă ai domeniu public, media sau așa ceva – dar la modul general nu merge, mai ales dacă e doar pentru administrator.
Sunt avantaje in natura obtinute de catre administrator, pentru care se retine impozit si contributii (daca este si salariat), iar pentru firma devin deductibile.
Eugen Pintea

Scrie răspuns