SALARII

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
domnicia

SALARII

#1 Mesaj de domnicia »

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti cum se listeaza nota contabila la salarii, individual, per salariat ?
multumesc

septimiuv

Re: SALARII

#2 Mesaj de septimiuv »

Nu există notă pentru fiecare salariat.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

La o entitate un pic mai mare (peste 20 de salariati) s-ar cuveni sa se faca analitice la salariati (Am inteles de la "centru" ca o astfel de modificare nu intra in "vizor"; este de inteles pe o parte pentru ca sunt mult mai multe lucruri care trebuiesc facute si mai importante, dar...)
Nu spun ca grupele nu ar ajuta (nu foarte clar) dar ar fi folositor ca sa existe posibilitatea ca fiecare salariat sa primeasca un analitic
SUnt cazuri (si nu putine) in care salariile s-au platit la "gramada" prin casa sau prin Banca si au fost situatii in care un salariat nu a ridicat la timp banii si a fost platit mai tarziu, sau chiar nu si-a primit deloc banii
Sa stai sa "pigulesti" cine este cel care nu a luat salariul nu este chiar o placere
In situatia in care ar exista analitic la salariati, ai avea posibilitatea sa vezi in fisa lui de cont cum s-au facut platile si cum s-au constituit sumele de plata

Pentru cine este interesat, exista posibilitatea (manual prin ARTICOLE CONTABILE) astfel:
421 va deveni 421.00000
Nota manual se introduce:
421.00000 % pentru 1.000 lei
421.00000 = 421.POPES pentru 200 lei
421.00000 = 421.VASIL pentru 400 lei
421.00000 = 421.CONST pentru 400 lei

Articolul compus se introduce astfel in SAGA (la articole contabile) - articolul compus este inregistrarea 421 la urmatoarele, de exemplu)
Se introduce prima inregistrare:
421.00000 (pe debit) pe credit se trece semnul % se da ENTER pana la EXPLICATII, aici se apasa CTRL+ENTER
Se trece pe randul urmator si sub semnul % se trece urmatorul analitic (421.POPES)

De ce este mai usor de folosit analiticul pentru fiecare salariat?!
Daca salariile se platesc prin banca, atunci cand alegem sa-l platim pe POPESCU, vom trece manual 421.POP si deja SAGA ne va aduce in fata primul analitic care are primele 3 caratere care contin POPESCU
Si avem si fisa pentru fiecare salariat
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

domnicia

#4 Mesaj de domnicia »

multumesc frumos

rusur323

#5 Mesaj de rusur323 »

Buna ziua,

Foarte utila procedura … eu am societati cu 4 sau 5 angajati, dar este haos cu platile acestora … si am asteptat inceputul acestui an sa fac aceasta modificare … m-am saturat sa tin exceluri suplimentare si urmariri de tot felul la nivel de salariat.

Am procedat astfel:
1. In primul rand l-am trasformat pe 421 in 421.00000 conform cu procedura standard si in fereastra cu “Modificare cont contabil” am finalizat cu “Executa” ( nu “Curatare”)
2. M-am dus la Configurare salarii si l-am inlocuit pe 421 cu 421.00000
3. M-am dus in planul de conturi si am creat analiticele pt fiecare salariat in parte
4. Am generat statul de plata pentru luna Ianuarie 2026
5. In ecranul note contabile l-am inchis pe 421.0000 Debit = 421.analiticele create cu RAMAS NET de plata catre fiecare angajat, si astfel 421.0000 s-a inchis.

As avea o singura intrebare: oare as putea avea probleme la generarea lui D406 avand in vederea trcerea de la 421 la 421.00001 ?

Toate cele bune si multumim mult dl. paturcai

RusuR.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

In niciun caz
D406 lucreaza numai sinteticele
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

rusur323

#7 Mesaj de rusur323 »

Aha ... super, multumesc foarte mult pt postul initial si acum pt raspuns.

Toate cele bune!

RusuR.

bojinovicif

#8 Mesaj de bojinovicif »

N-ati avut nevoie sa preluati vreun sold la un salariat? Eu am trecut suma (mica) pe 473 la ianuarie 2026.Pot sa o trec pe nedeductibil? Salariatul a plecat de niste luni si abia acum am descoperit :/

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Daca suma este mica, treceti-o in Registrul de casa ca si cum ar fi dat acei bani inapoi.
Mai atrageti atentia asupra erorii trecand-o prin 473?, in niciun caz.

Scrie răspuns