Gestiune global-valorica si discount Saga c

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
neculai279

Gestiune global-valorica si discount Saga c

#1 Mesaj de neculai279 »

Buna ziua,vreau sa va cer un sfat in legatura cu o firma platitoare de tva,gestiune global valorica care ofera discount pe aceeasi factura de vanzare....folosesc cont 709 chiar daca este pe aceeasi factura pentru a nu ramane pe stoc cu valoarea discountului,dar nu inteleg de ce la final de luna raman cu stoc pe minus cu aceasta valoare a discountului.De la inceputul anului viitor as dori sa merg sa fac in articole diminuarea sa nu mai folosesc contul 709,dar asa a fost preluata si am zis sa inchei anul asa.Acum nu mi dau seama unde gresesc....daca introduc factura normal cu valoarea finala dupa acordarea discountului raman cu stoc ok,dar nu stiu cat este de corect(in raportul de gestiune mi se scade valoarea ramasa dupa acordarea discountului si nu cea inainte de discount cum este cand folosesc contul 709 sau diminuare prin articole.Mai trebuie ceva special configurat la program? Voi cum procedati? va las un exemplu:

catitate 1 pret unitar 93.41 valoare 93.41 total 101.82 tva 8.41......prima pozitie cont 707.2
cantitate -1 pret unitar 3.84 valoare -3.84 total -4.19 tva -0.35......a doua pozitie cont 709
ramane suma finala la factura in urma acordarii discountului 97.63.

Acum in rapoartul de gestiune se scade suma 101.82(valoarea care este inainte de a acorda discountul) si raman cu stocul pe minus.Daca introduc direct factura cu suma de 97.63(cea care ramane dupa acordarea discountului) in raport de gestiune se scade 97.63 si raman cu stoc ok.Sper ca m am facut inteles si ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.

septimiuv

Re: Gestiune global-valorica si discount Saga c

#2 Mesaj de septimiuv »

E cam normal ce se întâmplă. În raportul de gestiune apar sumele care au cont 371 și 707

neculai279

#3 Mesaj de neculai279 »

septimiuv scrie: Mar Noi 10, 2020 11:50 am E cam normal ce se întâmplă. În raportul de gestiune apar sumele care au cont 371 și 707
Da,inteleg ca este corect,dar nelamurirea mea era de ce as ramane cu stoc pe minus daca folosesc 709,iar daca nu folosesc 709 si introdus factura direct cu suma finala am stoc ok,dar nu scad din gestiune valoarea discountului.Care ar fi consecintele daca inregistrez direct fara a mai face diminuare ca sa am stoc ok.La firma se tine cantitav valoric si la final de luna eu imi fac stoc cu pret vanzare intr un tabel,si ca sa am stoc ok nu trebuie sa folosesc diminuare.Normal eu la stocul meu cu pret vanzare trebuie sa am stoc ca si valoare mai mare ca la gestiunea lor la pret de achizitie si totusi raman pe minus.Diferenta ar fi aceasta valoare a discountului.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru NeculaI279
Daca la firma se tine evidenta cantitativ-valorica, atunci de ce ai mai calcula pret de vanzare?
Precum in acest caz, de ce s-ar mai folosii raport de gestiune?

neculai279

#5 Mesaj de neculai279 »

balazse scrie: Mar Noi 10, 2020 8:02 pm Pentru NeculaI279
Daca la firma se tine evidenta cantitativ-valorica, atunci de ce ai mai calcula pret de vanzare?
Precum in acest caz, de ce s-ar mai folosii raport de gestiune?
Salut,multumesc pt.raspuns,eu nu am cum sa tin cantitativ-valorica....ei la firma folosesc un program de gestiune,iar eu inregistrez global( receptiile le fac si eu din nou la pret de vanzare produs cu produs,dar la vanzari nu am cum sa inregistrez vanzarile produs cu produs pentru ca au si 2 case de marcat si nu am cum) eu centralizez la final de luna.De aceea nu stiu cum sa procedez...cum am explicat mai sus,daca nu folosesc cont 709 la discount sau cealalta varianta prin diminuare 371.2=378.2 si 371.2=4428.2,(una din ele) si introduc factura cu cantitate 1 si total ce ramane dupa acordarea discountului,stocul e ok.Dar nu ar fi corect pentru ca raman pe stoc cu acel discount acordat.Dar asa raman cu stoc marfa si nu sunt pe minus.Daca puteam tine cantitativ si eu nu mai foloseam raportul vietii,faceam la tret de achizitie,m am gandit ca poate mai trebuie o setare la program.Am incercat si pe o alta firma test,am folosit diminuare prin articole si imi iese corect daca ar fi gestiune cantitativ-valorica,dar aici nu mai stiu cum sa procedez.

neculai279

#6 Mesaj de neculai279 »

septimiuv scrie: Mar Noi 10, 2020 11:50 am E cam normal ce se întâmplă. În raportul de gestiune apar sumele care au cont 371 și 707
Iti multumesc pentru implicare,poate cu ajutorul vostru reusesc sa inteleg daca gresesc undeva.Daca aveti alte pareri le astept cu interes.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Pentru neculai279
Daca firma are o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie, atunci tu nu ai pe ce baza sa tii evidenta la pret de vanzare.
Nu mai trebuie sa creezi gestiuni global-valorice, ci doar sa inregistrezi documentele pe cont analitic (pe "nedefinit"), asta daca vrei sa tii evidenta pe fiecare gestiune.
Descarcarea il faci pe baza situatiei de stoc oferit de client pe fiecare luna.

Scrie răspuns