Baza calcul concedii medicale

gradinaruv718

Baza calcul concedii medicale

#1 Mesaj de gradinaruv718 »

Buna ziua! Am o problema cu concediile medicale, va rog sa imi spuneti cum sa procedez ...
Am avut un salariat care a venit pentru 28 aprilie -30 aprilie cu concediu medical cod 06. L-am inregistrat, am bifat platit din FS. Saga a calculat zile baza de calcul 126, venituri baza de calcul 13290, media zilnica 105,48.
A rezultat indemnizatie de concediu 316. Baza pentru CASS 1896, baza CAS 2212.
Pentru luna mai, are concediu medical in continuare si tot asa pana in octombrie, cand se pensioneaza, cod 01. Va rog sa imi spuneti ce baza folosesc pentru calcularea indemnizatiilor pentru lunile mai-octombrie si cum o introduc in saga.
Eu am introdus fiecare concediu in continuare ca fiind platit din FNUASS, iar ca baza am luat nr de zile de concediu × media zilnica, dar am aflat de la casa de pensii ca nu e corect, ca nu am pastrat baza.
Este vorba despre baza de calcul pt CAS, aceea de 2212?

Este prima data cand solicit restituirea sumelor din concedii medicale si nu m-am lamurit din ceea ce am citit...
Va multumesc!

pomparaus

Re: Baza calcul concedii medicale

#2 Mesaj de pomparaus »

Pentru toate CM-urile din aprilie-oct. ai aceeasi baza de calcul aferenta ultimileor 6 luni inainte de luna in care ai CM : oct.2019-martie 2020 si sunt sigura ca Saga ti-a afisat corect baza de calcul nu numai la primul CM din aprilie, dar si la celalalte.
Mergi cu aceeasi baza de calcul aferenta perioadei oct.2019-martie 2020 pt.toate CM-urile.

gradinaruv718

#3 Mesaj de gradinaruv718 »

Multumesc! Asta am inteles, ca tebuie sa merg cu aceeasi baza de calcul. Problema este ca atunci cand introduc concediile medicale urmatoare, unele fiind pe fractiuni de luna, atunci cand inmultesc numarul de zile de concediu medical cu media zilnica, obtin valori diferite, in functie de numarul de zile dintr-o luna, si astfel sunt preluate si in d112. Cum fac sa introduc aceeasi baza de calcul in saga? Sau, altfel spus, unde gresesc eu cand le introduc?

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Tu nu trebuie sa calculezi nimic si nici sa modifici ceva in program daca acest salariat are vechime in firma ta care sa cuprinda perioada oct.2019 - martie 2020. Se calculeaza manual doar daca salariatul e nou in firma ta si iti aduce adeverinta de la fostul angajator.
Cand introduci medicalul in program, se afiseaza imediat in partea de jos un tabel cu lunile si veniturile brute lunare iar in dreapta celuiasi tabel ai zile baza calcul, venituri baza calcul si media zilnica (baza de calcul): pe acestea le introduci pe linia cu CM-ul pe care il introduci si Saga isi face treaba mai departe.

gradinaruv718

#5 Mesaj de gradinaruv718 »

Am inteles! Multumesc mult pentru explicatii! In principiu facusem cam acelasi lucru, doar ca la venituri baza completasem total aiurea!
Multumesc!😊

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

Cu placere si spor la treaba pt.ca vei avea de facut si depus D112 rectificative pt.fiecare luna in parte.
Inainte de modificat CM-urile, tipareste NC salarii, pt.ca ti se vor modifica valorile.

ebincae

#7 Mesaj de ebincae »

Buna ziua,

am doua Cm cod 51 cod diagnostic 064 si cod 24 la infeco contagioase, data eliberarii 21.12.2020 pentru perioada 28.11.2020-30.11.2020, apoi altul in continuare 01.12-11.12. Eliberat de medicul de familie.
Angajatul are Contract de munca incepand cu 01.11.2020.

1. La luna noiembrie nu imi calculeaza baza.
Ce pot sa fac?

2. La luna decembrie calculeaza tinand cont de 20 zile lucrate. Dar in noiembrie angajatul a fost 3 zile in CM.
Calculeaza corect?

Multumesc

pomparaus

#8 Mesaj de pomparaus »

Cere-i adeverinta de la vechiul loc de munca mai-oct.2020 si calculezi manual, iar rezultatul il introduci pe linia CM.

ebincae

#9 Mesaj de ebincae »

pomparaus scrie: Vin Ian 08, 2021 3:51 pm Cere-i adeverinta de la vechiul loc de munca mai-oct.2020 si calculezi manual, iar rezultatul il introduci pe linia CM.
Este concediu cu cod COVID , nu e necesar stagiul de cotizare din cate am citit.

pomparaus

#10 Mesaj de pomparaus »

Poate interpretez eu gresit faptul ca nu e necesar stagiu de cotizare : nu e necesar stagiu daca esti salariat nou si nu ai mai lucrat nicaieri, dar, daca ai lucrat si ai cotizat atunci esti asigurat cu stagiu de cotizare si ai venituri in baza carora calculezi baza si media zilnica.
Asa cred eu.

gheorghem801

#11 Mesaj de gheorghem801 »

Buna ziua,
In luna noiembrie am trecut la SAGA de la un alt program de salarii.
Ne confruntam cu urmatoarea situatie: am avut cm (covid) in luna noiembrie si nu am gasit unde sa inregistram venitul baza de calcul din lunile anterioare preluate din datele programului vechi de salarizare.
Ne trebuie aceasta baza de calcul pentru ca trebuie sa o depunem la Casa de Sanatate impreuna cu CM.
Exista posibilitatea de a introduce datele din vechiul program pentru detalierea modului de calcul al CM?

Multumesc

pomparaus

#12 Mesaj de pomparaus »

Pe linia CM introduceti direct datele din vechiul program (venituri baza calcul, nr.zile, medie). Cand intocmiti documentatia pentru CM, puneti modalitatea de calcul din vechiul program.

Scrie răspuns