Buna ziua,
Intampin o problema de care nu m am lovit pana acum si nici nu am auzit.
Statul de plata nu este cel real si de aici si problema .(adica dau un ex: eu pe stat am 2000 lei salariul insa eu de fapt iau decat 1000 lei)
Am platit statul prin banca si diferenta prin casa la Noiembrie si acum -a facut o plata pt un salariat de 1000 lei in 08.01.2021 si la explicatii este trecut dif salariale la Noiembrie .
Eu cum ma inregistrez cu acesti 1000 lei pt ca eu am scazut deja statul si anume:
-315253 salariu realizat din care scad
35 impoz sal
6099 CAS
195096 platit prin banca
114023 am facut DP -DIFERENTA SALARII NOIEMBRIE.
daca ei platesc prin banca 1000 lei la ianuarie pt luna Noiembrie eu unde inreg acesti banii ?
Sa modific DP si sa trec mai putin cu 1000 lei ?
multumesc
STAT DE PLATA
Re: STAT DE PLATA
M-ati nenorocit!
Sa o luam altfel:
1. (Sa vorbim NUMAI de salariile nete) Aveti un salariu net de 2.000 lei, dar primiti 1.000 lei
2. Din greseala ati scazut toata valoarea din casa/banca in luna Noiembrie (fara sa tineti cont si de cei 2.000 lei)
3. In Ianuarie doriti sa scadeti si acei 2.000 lei
Daca este asa (ca mai sus):
Mergeti acolo (pasul 2) unde ati scazut toata valoarea si adaugati un document (prin casa: DP_rectificativa - 421 = -5311) pentru 2.000 lei
Procedati prin inregistrari cu minus pentru a ajunge la situatia reala
Sa o luam altfel:
1. (Sa vorbim NUMAI de salariile nete) Aveti un salariu net de 2.000 lei, dar primiti 1.000 lei
2. Din greseala ati scazut toata valoarea din casa/banca in luna Noiembrie (fara sa tineti cont si de cei 2.000 lei)
3. In Ianuarie doriti sa scadeti si acei 2.000 lei
Daca este asa (ca mai sus):
Mergeti acolo (pasul 2) unde ati scazut toata valoarea si adaugati un document (prin casa: DP_rectificativa - 421 = -5311) pentru 2.000 lei
Procedati prin inregistrari cu minus pentru a ajunge la situatia reala
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
@paturcai: (daca citesti cu atentie postarea, eu am inteles (vezi si raspunsul lui Cristi) ca acest administrator una declara prin stat (cica "statul de plata nu este real") si altceva plateste. Normal ca "nu m am lovit pana acum si nici nu am auzit". De auzit, eu am auzit multe, dar una e sa declari "decat" si alta e sa platesti "atat" (nu am gasit alta rima) ca dif.salariale. Pe bune?!!!!
Si in situatia asta, ce sa faca un contabil?
Nu stiu nici eu ce sa fac.
Nu stiu nici eu ce sa fac.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.