Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
la TRIM I 2020 am avut impozit profit 81076 care nu s a achitat
la TRIM 2,3,4 am avut pierdere adica ,eu la Dec am avut SFD/SFC =0
Desi am avut pierdere la sf de an noi am facut esalonare pt contributii dar si pt impozit .
Nu am renuntat la esalonare desi acest imp profit se compensa cu alte contributii si asta pt ca cei de la Anaf au spus ca daca renuntam la esalonare ca sa compensam cu alte contributii vompierde mentinerea de esalonare.
Am achitat in Ian ;Feb;Martie suma de 20326 lei si acum in balanta am SC -20326 LEI .
Acest sold tot va creste si va fi cu - tot timpul.
Este corect asa?
Daca eu am sold 0 la Dec si eu tot platesc imp pe profit ,practic eu platesc in plus si voi avea in balnta soldul numai cu -.
Ma poate ajuta cineva va rog!
multumesc
IMPOZIT PROFIT
Re: IMPOZIT PROFIT
Daca s-a solicitat la esaloanre suma integrala, de 81076 lei, inseamna ca suma respectiva o vei achita prin intermediul ratelor lunare. Cu impozitul achitat in plus. se va stinge impozitul pe profit datorat in anul 2021. Sau, suma achitata in plus o vei putea solicita la compensare cu obligatiile bugetare curente sau restante, altele decat impozitul pe profit. Daca nu se intampla nicio varianta descrisa de mine, atunci soldul din contabilitate va creste, pana cand vei inregistra o creanta catre buget la nivelul impozitului achitat in plus.
Eugen Pintea