Ocol silvic privat

mocanul360

Ocol silvic privat

#1 Mesaj de mocanul360 »

Serviciile prestate de un ocol silvic privat și finanțate de proprietarii fondului forestier care au constituit acel ocol silvic sunt considerate operațiuni impozabile din punct de vedere al tva prin care sa se colecteze taxa?
Poate sunt colegi în tara care au și răspunsuri de la anaf sau ministerul de finanțe pe aceasta speta
Multumesc

gheorghei642

Re: Ocol silvic privat

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Serviciile prestate de un ocol silvic privat si finantate de proprietarii fondului forestier care au constituit acel ocol silvic, nu sunt considerate din punct de vedere al TVA operatiuni impozabile pentru care sa se colecteze TVA. Ocolul silvic privat are dreptul de deducere al taxei pe valoarea adaugata aferenta bunurilor si serviciilor achizitionate in vederea realizarii acestor prestari de servicii, potrivit prevederilor art. 145-147 din Codul fiscal, daca se poate face dovada legaturii acestora cu activitatea economica taxabila realizata de ocolul silvic, respectiv valorificarea produselor fondului forestier, servicii efectuate catre alte ocoale silvice sau alte persoane.

mocanul360

#3 Mesaj de mocanul360 »

Multumesc,
Aceste argumente le-am adus si noi inspectorilor de la ANAF dar nu s-au luat in calcul.
de aceea rog colegii care au raspunsuri de la Anaf sau Ministerul de finante daca pot sa ni le puna si noua la dispozitie
Exista si precizari pe ANAF Vrancea din sept 2009 dar au spus ca nu sunt aplicabile.....

gheorghei642

#4 Mesaj de gheorghei642 »

Din cate cunosc, contractul de prestatii silvice ( punere in valoare si eliberare documente de expeditie masa lemnoasa) se incheie pentru perioada limtata numai pentru proprietari sau mestenitori ai acestora cu acte doveditoare.
Daca tarifele practicate pentru:
- pachetul minim de servicii silvice;
- servicii silvice intermedicare - consemnate in devize de lucrari;
- serviciul complet de punere in valoare pentru un volum de fond forestier de pana la 20 m.c.;
- serviciul complet de punere in valoare ( marcare - prestatii pentru vegetatia din adara fondului forestier;
- tariful pentr eliberare document de insotire material lemnos - aviz secundar;
sunt stabilite in lei/ha/an inclusiv TVA iar Ocolul silvic privat si-a exercitat, in cursul perioadei, dreptul de deducere al taxei pe valoarea adaugata aferenta bunurilor si serviciilor achizitionate in vederea realizarii acestor prestari de servicii, potrivit prevederilor art. 145-147 din Codul fiscal, la data regularizarii anuale a operatiunilor intre Ocolul Silvic si proprietari, asa cum rezultata din contactul de servicii silvice, din punct de vedere al TVA, aceste operatiuni de regularizare sunt operatiuni impozabile pentru care are obligatia sa colecteze TVA.

Scrie răspuns