factura de vanzare neinregistrata la timp

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
radoviciv73

factura de vanzare neinregistrata la timp

#1 Mesaj de radoviciv73 »

Buna ziua
Am uitat sa inregistrez o factura de vanzare din aprilie. Ca urmare n-am declarat factura nici in D300, nici in D394. Ar fi trebuit sa platesc TVA dupa ea. (societatea este platitoare de TVA). Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc

pomparaus

Re: factura de vanzare neinregistrata la timp

#2 Mesaj de pomparaus »

O lucrezi la aprilie (tii cont de tva-ul ei in urmatorul decont de TVA pt.ca D300 nu are rectificativa) si redepui D394.

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

O introduci la iesiri cu data de 01.05.2021 iar la "data document" pui data reala a facturii din aprilie.
Se va duce in D300 in luna mai pe regularizari.
Te duci in D394 in aprilie, actualizezi, si depui rectificativa.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

radoviciv73

#4 Mesaj de radoviciv73 »

Multumesc pentru raspuns.
Am facut o simulare de D300 pentru mai ca sa vad unde pune regularizarea. A fost pusa la Randul 16. Problema este ca din instructiunile de completare eu asa am inteles ca in aceasta situatie nu se poate pune aceasta regularizare acolo:

"Randul 16 - se evidentiaza sumele rezultate din corectarea informatiilor de la rd. 9, 10, 11 si 12 din deconturile anterioare,
ajustarile bazei de impozitare prevazute la art. 287 din Codul fiscal pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de
raportare, conform art. 282 alin. (9) si (10), dupa caz, din Codul fiscal, dar care au fost generate de operatiuni pentru care
cota de taxa pe valoarea adaugata aplicata a fost de 24%, 20% sau 9%, operatiuni pentru care exigibilitatea taxei intervine in
perioada de raportare, dar pentru care se aplica cota de 24%, 20% sau 9%, sumele rezultate din regularizarile prevazute de art. 291 alin. (6) din Codul fiscal datorate modificarii cotelor de TVA, precum si orice alte sume rezultate din regularizarile prevazute de legislatia in vigoare datorate unor evenimente,
cu exceptia celor prevazute la art. 287 din Codul fiscal, care determina modificarea datelor declarate initial, cum ar fi nedeclararea din eroare a operatiunii in perioada in care intervine exigibilitatea."

Plata TVA-ul aferent facturii s-o fac acum, sau cand platesc TVA-ul pentru luna mai?

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Ba se poate, se incadreaza la .... precum si orice alte sume rezultate din regularizarile prevazute de legislatia in vigoare datorate unor evenimente (evenimentul este de ex : document dat cu intarziere in contabilitate).
Ai simulat si 394 sa vezi la ce luna o prinde?

radoviciv73

#6 Mesaj de radoviciv73 »

Da, am facut si D394 pe aprilie, din nou, si a preluat factura. Dar n-am vazut unde as putea bifa ca e rectificativa?

pomparaus

#7 Mesaj de pomparaus »

Nu e rectificativa, doar o depui, D394 se depune de cate ori e nevoie. La Anaf o inlocuieste pe precedenta si ramane ca depusa ultima.

radoviciv73

#8 Mesaj de radoviciv73 »

ok! Multumesc mult pentru ajutor!
Plata TVA-ului aferent s-o fac in iunie, avand in vedere ca apare in D300 mai? Sau, ca sa nu fie atatea zile de intarziere, sa platesc acum si platesc mai putin in iunie?
Multumesc inca o data pentru ajutor

pomparaus

#9 Mesaj de pomparaus »

Doar la un control amanuntit s-ar sesiza Anaful : ramane la latitudinea ta ce faci.

Scrie răspuns