SC neplatitoare de TVA, dar inregistrta conf art.153.1 din CF numai pentru achizitii de bunuri sau servicii intracomunitare. Detin CUI fara RO, 4074.... si CIF cu RO4420..., deci diferit. Am introdus facturile de achizitii, din SE, la intrari valuta, respectand cod furnizor, T, adaug articolele cu val de achizitie, tva de la noi, rezulta suma totala. La declaratia 301, introduc codul AIC, mi-l cere, dar declaratia se salveaza pe CUI, pentru care am si semnatura electronica. Transmit Dec 301, iar la "stare declaratii"imi da eroare regula R7.3: CIF neinregistrat conform art.153.1 din Codul Fiscal numai pentru achizitii intracomunitare. La fel si Dec 390 VIES.
Multumesc!
ACHIZITII INTRACOMUNITARE PENTRU NEPLATITOR TVA
-
Re: ACHIZITII INTRACOMUNITARE PENTRU NEPLATITOR TVA
La "Decont 301" -> "cod pentru AIC" ai introdus "4420..." (fara RO in fata)?
La mine functioneaza fara probleme, adica imi importa in fisierul pdf CIF-ul pentru AIC.
Poate ar trebui sa actualizezi programul, la vers.535 au existat mai multe actualizari.
Daca nici cum nu merge, atunci inainte de a valida fisierul pdf, modifica manual CIF-ul in pdf.
La mine functioneaza fara probleme, adica imi importa in fisierul pdf CIF-ul pentru AIC.
Poate ar trebui sa actualizezi programul, la vers.535 au existat mai multe actualizari.
Daca nici cum nu merge, atunci inainte de a valida fisierul pdf, modifica manual CIF-ul in pdf.
-
Da, am introdus AIC doar cifre, 4420... pe declaratie e prestabilit RO, declaratia iese corect cu RO4420... insa, cand transmit pe e guvernare nu-mi recunoaste certificatul calificat, semnatura electronica pentru acest cod. La D390, nici nu iese codul ROAIC, doar CUI , transmit declaratie si-mi da ca eroare ca SC nu-i inregistrat ca platitor de TVA... Lucrez cu ultima versiune...535!
Multumesc!
Multumesc!
Ai depus cererea 150 si pentru CIF-ul pentru achizitii intracomunitare?
Daca nu, atunci acum ii timpul (incearca sa il generezi si sa transmiti impreuna cu documentele necesare prin e-mail, anterior sa ii suni sa ii intrebi pe cei de la ANAF daca ii posibil la ei si care este adresa de e-mail), deoarece precis ai depus doar pentru CIF 4074...
Daca nu, atunci acum ii timpul (incearca sa il generezi si sa transmiti impreuna cu documentele necesare prin e-mail, anterior sa ii suni sa ii intrebi pe cei de la ANAF daca ii posibil la ei si care este adresa de e-mail), deoarece precis ai depus doar pentru CIF 4074...
-
Da, asta e. Formularul 150 si pentru AIC!
Multumesc mult!!!
Multumesc mult!!!