Cort evenimente

kulina

Cort evenimente

#1 Mesaj de kulina »

Buna ziua!Am rugamintea de a ma ajuta cu o speta. Firma la care lucrez a achizitionat un cort de evenimente. Acesta este inchiriat si montat pe terenul unui client timp de 5-6 luni (mai -septembrie / octombrie) pe an timp de 3 ani. Facturez chirie lunara dar am si o factura de garantie in valoarea chiriei pe 1 luna.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. chiria o inregistrez pe 704 sau 706?
2. garantia o inregistrez pe 2678? am facturat-o cu TVA, este corect?
3. inregistrarea in contabilitate a cortului o fac pe imobilizari pe ct 212? Conform Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe il pot incadra la 1.5.12. Construcţii uşoare pentru afaceri, comerţ, depozitare (barăci, magazii, şoproane, etc.) 8-12 ani?

paturcai

Re: Cort evenimente

#2 Mesaj de paturcai »

1. Nu este vorba de chirie, ci este vorba de un serviciu; daca ii spuneti chirie nu puteti factura decat fara TVA acea "chirie" (conform Codului fiscal inchirierile sunt scutite de TVA)
2. Garantia, chiar este o garantie si chiar se inregistreaza in contul 1673, fara TVA
3. Inregistrarea cortului se face ca activ fix, iar daca definitia pe care o gasiti in Catalogul Mijloacelor (activelor) fixe nu este indestulatoare, la fiecare final de codificare exista un cod universal pentru grupa respectiva care suna cam asa: alte produse neregasite in cadrul grupei..... (alegeti acest cod in IMOBILIZARI in SAGA)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

kulina

#3 Mesaj de kulina »

Buna ziua! Va multumesc mult pentru ajutor! Va doresc o zi frumoasa!

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru PaturcaI
Daca depune cerere la finante poate factura cu TVA, nu?

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Daca depunere NOTIFIARE la ANAF ca doreste sa puna TVA la chirie, DA, poate factura cu TVA.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns