reg de casa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
serbanv59

reg de casa

#1 Mesaj de serbanv59 »

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu un sfat:

daca contabilul face reg de casa pe calculator ,trebuie sa ai un caiet pe care trebuie sa l completeze vanzatorul?
daca da ,pe reg de casa trebuie sa-i dau soldul meu din calculator de ieri (sa zicem) las care adauga la sf zilei raportul z+ce plati au facut catre fz.

este corect?

La acest magazin nu exista reg de casa si nici raport de gestiune

ce ma sfatuiti sa fac

tomac

Re: reg de casa

#2 Mesaj de tomac »

Nu.
De ce să aibă vânzătorul un astfel de caiet?
Registrul de casă se completează la casieria societății.
Dacă îmi indici baza legală care obligă la întocmirea raportului de gestiune și îmi indici actul normativ care-i reglementează modelul și conținutul de formular, promit că răspund și la întrebarea "ce mă sfătuiți să fac?".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

serbanv59

#3 Mesaj de serbanv59 »

Buna ziua Tomac,

Nu am gasit acest act normativ doar ca ,cunosc pe cineva care face reg de casa la magazin pt ca asa i-au cerut cei de la control la fel si de acest raport .
Nu stiu ce sa le zic celor de la magazin,eu practic fac reg de casa personal la sf de luna cand aduc actele.

serbanv59

#4 Mesaj de serbanv59 »

revin din nou pe acest subiect :

am un magazin alimentar si la sf lunii eu duc actele contabilei .Ea intocmeste reg de casa pe zile.
Daca eu am in magazin control si imi cere reg de casa ,eu ce ii dau?
Am inteles ca,este obligatoriu sa am un Reg de casa si la magazin deasemenea un Raport de gestiune in care se trec intrarile si iesirile.
Ma poate ajuta cu aceasta informatie ,o baza legala in care scrie acest luccru.
Nu stiu ce sa pregatesc la magazin ,in fara de nir uri pt un eventual control .Au inceput sa vina in control .

multumesc

cretum

#5 Mesaj de cretum »

Eu fac registrul de casa cu mina ptr.magazin(sint contabila)care corespunde cu evidenta contabila. Cere si la noi registrul de casa si raportul de gestiune.Pe baza persoanei de la magazin nu mai este registrul de casa.Nui normal dar ce sa facem?

serbanv59

#6 Mesaj de serbanv59 »

ok fac registru de casa de maine manual si sa bata cu evidenta contabila dar ,raportul de gestiune trebuie sa fac tot de maine

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Repet: care este baza legală a întocmirii unui document numit "raport de gestiune"? Dacă nu există, întrebarea este de ce să faci ceva ce nu e reglementat?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tobosv790

#8 Mesaj de tobosv790 »

E o vorba:"stapanul invata sluga hoata". In cazul colegilor de mai sus ar fi valabila parafraza:" sluga invata stapanul tiran".
Intrebati-i pe cei care vin in control care este temeiul legal nu pe TomaC . Sau va e frica? Dumneavoastra-i invatati sa se comporte asa....
Bagati-i putin in ceata cu niste intrebari mai concrete. Ei va intimideaza prin TONUL intrebarilor. Dumneavoastra intimidati-i prin inteligenta acestor intrebari.
Si veti vedea ca nu sunt asa de STAPANI cum se cred majoritatea dintre ei...

cretum

#9 Mesaj de cretum »

Si raportul de gestiune tot cu mina ptr.la magazin. Cu toate ca saga il scoate.Cei de la magazine nu fac motivind ca nu stiu cu toate explicatiile.Astea doua lucrari l-e cere la un control (nefiind o baza legala)

serbanv59

#10 Mesaj de serbanv59 »

MULTUMESC TUTUROR

Scrie răspuns