Buna seara,
Stiu ca este o perioada foarte aglomerata dar am mare nevoie de ajutor:
Se emite o factura de storno avans ( catre client care are cod VIES) la curs bnr din ziua in care se emite factura nu la cursul BNR al avansului
Pe factura apare asa :
marfa 1000 euro ( curs 4.6599)
storno avans 500 euro ( la cursul de 4599 si nu la cursul de 4.6639)
Cu inregistrez in saga , am o singura facura cu 2 pozitii si 2 cursuri BNR?
Multumesc mult pentru ajutor
Factura storno avans valuta
Re: Factura storno avans valuta
O înregistrezi din 2 bucăți.
Bună ziua! As avea nevoie de ajutor pentru urmatoarea speta: Am un contract in euro pentru arenda cu plata in bani (am dat pamantul in arenda unui client). Am emis o factura de avans in decembrie 2020 (inca nu era semnat contractul) la cursul euro din acea zi. Ulterior semnarii contractului, am observat ca este specificat prima transa 50% se achita la semnarea contractului, iar diferenta de 50% la incheierea anului agricol. Am considerat prima factura ca fiind contravaloarea primei transe de arenda si nu am inregistrat in cont de avans. Apoi am emis factura pentru arenda transa 2. Clientul a inregistrat prima factura pe cont de avans si doreste factura de storno avans cu valoarea 0 (adica sa facturez acum toata valoarea arendei, insa jumatate la cursul euro din decembrie 2020, si jumatate la cursul euro de la data emiterii celei de a doua facturi. La ce curs se calculeaeza valoarea arendei sau daca este in regula sa nu mai emit factura de storno avans.
Va multumesc!
Va multumesc!
Daca l-ai emis pe avans, atunci trebuie sa stornezi avansul, nu este la alegere.
Dar la ce curs euro facturez arenda?
Dupa parerea mea personala, poate gresesc, dar conform contract, din care reiese ca 50% la cursul in care a fost si avansul si 50% la cursul de acum.