achizitie intracomunitara ?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cristeae

achizitie intracomunitara ?

#1 Mesaj de cristeae »

Buna ziua, am primit de la Emag o fact. cu urmatoarele date: furnizor - Shenzhen Shi , cod tva Germania, tara Germania, valoare in ron si tva 19 % (nu este cu taxare inversa) Am inregistrat-o la intrari valuta, la moneda am pus lei dar la validare imi apare mesajul - fact.din UE cu tva trebuie sa fie cu taxare inversa.
Este achizitie intracomunitara sau nu, o inregistrez la intrari sau la intrari valuta ?
Multumesc, astept un sfat, nu-mi dau seama cum trebuie sa procedez.

pinteae

Re: achizitie intracomunitara ?

#2 Mesaj de pinteae »

Inteleg ca firma ta este platitoare de TVA.
Le-ai comunicat codul tau de TVA ca sa-ti poata factura in regim de livrare intracomunitara?
Daca nu le-ai comunicat, atunci se explica faptul ca ti le-a facturat cu TVA de 19%.
Le vei inregistra ca achizitii scutite de TVA, la valoarea totala, inclusiv TVA.
Eugen Pintea

cristeae

#3 Mesaj de cristeae »

Da, nu le-a comunicat codul de tva, inregistrez ca o factura normala la intrari cu valoarea totala ?
Multumesc pentru ajutor.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Il inregistrezi la "intrari-valuta", ca tip "factura", iar TVA-ul il incluzi in cost.
Data viitoare atentie mare de la cine faci exact achizitia. ;)

cristeae

#5 Mesaj de cristeae »

Declaratia 390 nu se mai genereaza, cred ca este corect asa, le-am platit tva si in jurnal apare la AIC neimpozabile.
Multumesc, sanatate !

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Acea achizitie se va considera o achizitie locala in Germania si nu una intracomunitara, ca urmare nu putem discuta despre D.390 (de aceea am si atras atentia ca pe viitor sa se ofere datele complete pentru generarea facturii, precum sa se verifice cine este furnizorul).

Scrie răspuns