Colaborare asitenta medicala

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
sorina87

Colaborare asitenta medicala

#1 Mesaj de sorina87 »

Buna dimineata si La multi ani!
Va deranjez in legatura cu o intrebare referitoare la cum poate colabora o asistenta cu un cabinet stomatologic. Mai exact aceasta este angajata deja 8 ore la un spital de stat, dar doreste sa lucreze si 8 ore pe saptamana la un cabinet stomatologic.
Eu m-am gandit la un CIM cu 8 ore pe saptamana. Ar exista si o alta varianta?
Daca as face si acest CIM partial, cabinetul ar avea 5 angajati pe punctul de lucru. Asta inseamna ca trebuie sa obtin CIF de la anaf. Intrebarea mea este cand depun actele pt a obtine acest CIF? In momentul cand fac si al cincilea CIM sau inainte?
Multumesc frumos.

gheorghei642

Re: Colaborare asitenta medicala

#2 Mesaj de gheorghei642 »

sorina87: 1.Durata timpului de munca, la cabinetul stomatologic, nu poate fi mai mare de 8 ore pe saptamana. Motivul: Durata maxima a timpului de munca reglementat nu poate fi mai mare de 48 ore saptamanal - Legea nr.53/2003 - Codul muncii. 2. Cu privire cu CIF pentru minim 5 angajati, acesta se obtine numai daca cabinetul are organizate sedii secundare stabile cu minimum 5 angajaţi pentru respectivul sediu secundar.

tobosv790

#3 Mesaj de tobosv790 »

Eu cred ca e gresit raspunsul. Durata timpului de lucru nu poate fi mai mare de 48 ore pe saptamana LA ACELASI ANGAJATOR. Un angajat poate avea oricate contracte de munca dar la angajatori diferiti. Codul Muncii nu limiteaza explicit acest lucru, toate prevederile se aplica pentru contractele de munca cu UN ANGAJATOR. Nu se interzice nicaieri posibilitatea de a avea 2 joburi la angajatori diferiti...
Ultima oară modificat Lun Ian 03, 2022 12:39 pm de către tobosv790, modificat 1 dată în total.

gheorghei642

#4 Mesaj de gheorghei642 »

sorina87: Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni/Declaraţia de radiere pentru sediile secundare, denumită în continuare declaraţie 060, se completează şi se depune de către contribuabilii care, potrivit Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, au organizate sedii secundare stabile cu minimum 5 angajaţi pentru
respectivul sediu secundar şi au obligaţia să solicite înregistrarea fiscală a acestora, ca plătitor de impozit pe venituri din salarii.
Declaraţia de înregistrare - a formularului (060) - se completează cu ocazia înfiinţării, declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior, iar declaraţia de radiere se completează cu ocazia radierii înregistrării fiscale.

sorina87

#5 Mesaj de sorina87 »

Declaratia de inregistrare a punctului de lucru a fost depusa atunci cand s-a infiintat acesta, dar fara anagajati, intrucat acestia nu existau.
De azi se fac angajari si inteleg ca trebuie sa depun declaratia de mentiuni ca am angajati.
Referitor la cim, inteleg ca pot angaja persoana respectiva cu timp partial.
Va multumesc pentru raspunsuri.

gheorghei642

#6 Mesaj de gheorghei642 »

tobosv790: Cand am dat raspunsul am avut in vedere " legea celor opt " respectiv 8 ore de munca, 8 ore repaus zilnic-timp liber si 8 ore de odihna.
Va recomand sa aveti in vedere si: Pe 17 martie 2021, CJUE a dat o decizie importantă în materia cumulului de funcții. Cauza C‑585/19,

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Pentru GheorgheI642
Cumulul de functii se refera doar la contractele active la acelasi angajator si nu la angajatori diferiti.

Scrie răspuns