Concediu medical dupa CIC
-
sumanariua
Buna seara. Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o salariata care in timpul concediului de ingrijire copil pana la 2 ani a ramas din nou insarcinata? De exemplu, in data de 13.04.2019 a iesit din CIC si cu data de 15.04.2019 i s-a dat concediu medical cod 08. Cine ii plateste concediul medical avand in vedere ca nu am nici o baza de calcul si nici zile lucrate in ultimii 2 ani ? Va rog mult, un sfat... nu stiu cum sa procedez...Se declara ceva in decl 112 ? Multumesc...
Re: Concediu medical dupa CIC
Baza de calcul reprezinta indemnizatia crestere copil . Trebuie sa va aduca adeverinta de la dgaspc ca sa-i puteti calcula medicalul. Eu personal am trecut prin asta, si m-am dus ce sa fac.
-
stroer1948
Si presupun ca sumele reprezentand indemnizatia primita, se completeaza in coloana Indemnizatii CM ca sa calculeze media zilnica.
-
dumitrescug
buna ziua,
salariata revenita din CIC in 08.02 intra in medical incepand cu 09.02.2022. Adeverinta de la AJPIS detaliaza venitul net incasat respectiv 1471lei/luna . Cum se calculeaza indemnizatia zilnica bruta pentru a fi completata ?
Multumesc anticipat!
salariata revenita din CIC in 08.02 intra in medical incepand cu 09.02.2022. Adeverinta de la AJPIS detaliaza venitul net incasat respectiv 1471lei/luna . Cum se calculeaza indemnizatia zilnica bruta pentru a fi completata ?
Multumesc anticipat!
Adunați venitul încasat pe perioada celor 6 luni anterioare celei în care are concediu medical, din adeverința AJPIS și suma lor se trece la veniturile din ultimele 6 luni, iar la zile treceți zilele lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare concediului medical.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
aceeasi problema o am si eu...
salariata revenita dupa 1 an si 10 luni, din CIC in 31.07.2022 intra in medical incepand cu 01.08.2022, sarcina si lauzie, cod 08.
Adeverinta de la AJPIS detaliaza venitul net incasat respectiv 2498lei/luna (doar asa se elibereaza). Cum se calculeaza indemnizatia zilnica bruta sau neta pentru a fi corecta ???
Ultimie 6 luni( */ % etc) , rezulta aprox. 2100lei/luna.... din aceasta suma platesc CAS 25% (aprox. 500lei)?? Apoi va rezulta 1600 lei net de plata pt CM., este corect asa?
Am preluat de curand cazul si nu stiu cum pot rezolva reclamatia doamnei care a primit cuantum 1600lei/luna si pretinde suma de 2100lei...
Va multumesc mult daca ma puteti ajuta!!!
aceeasi problema o am si eu...
salariata revenita dupa 1 an si 10 luni, din CIC in 31.07.2022 intra in medical incepand cu 01.08.2022, sarcina si lauzie, cod 08.
Adeverinta de la AJPIS detaliaza venitul net incasat respectiv 2498lei/luna (doar asa se elibereaza). Cum se calculeaza indemnizatia zilnica bruta sau neta pentru a fi corecta ???
Ultimie 6 luni( */ % etc) , rezulta aprox. 2100lei/luna.... din aceasta suma platesc CAS 25% (aprox. 500lei)?? Apoi va rezulta 1600 lei net de plata pt CM., este corect asa?
Am preluat de curand cazul si nu stiu cum pot rezolva reclamatia doamnei care a primit cuantum 1600lei/luna si pretinde suma de 2100lei...
Va multumesc mult daca ma puteti ajuta!!!
2498 * 6 / 125 = 119.90
119.90 * 22 zile(luna august) * 85/100 = 2242 brut medical
2242 - cas 561 = 1681 salariu net
119.90 * 22 zile(luna august) * 85/100 = 2242 brut medical
2242 - cas 561 = 1681 salariu net
la septembrie la fel ca are 22 zile, la octombrie 119.90*21 * 85/100 = 2140 - 535 cas = 1605 net , noimebrie 1605
Buna dimineata
Am o situatie neclara: Angajata cu 2 contracte de munca 4 si 8 ore la angajatori diferiti. Imediat dupa ce a iesit din CIC aduce un CM.
Am primit o adeverinta de ANPISMB unde apare indemnizatia totala . La firma cu 4h ce suma iau in considerare la calcul baza? Toata suma sau corespunzator adev eliberata de noi ? Acolo se calculeaza indemnizatia insumand veniturile de la toate firmele..
Va rog un raspuns
Am o situatie neclara: Angajata cu 2 contracte de munca 4 si 8 ore la angajatori diferiti. Imediat dupa ce a iesit din CIC aduce un CM.
Am primit o adeverinta de ANPISMB unde apare indemnizatia totala . La firma cu 4h ce suma iau in considerare la calcul baza? Toata suma sau corespunzator adev eliberata de noi ? Acolo se calculeaza indemnizatia insumand veniturile de la toate firmele..
Va rog un raspuns
Fiecare angajator va lua în considerare doar veniturile realizate de salariată la respectivul loc de muncă pentru a stabili baza de calcul a indemnizației de concediu medical.
la firma unde angajata are contractul de 4 ore, veți lua în considerare pentru calculul bazei de calcul a indemnizației de concediu medical doar veniturile realizate la acel loc de muncă, conform adeverinței eliberate de dumneavoastră.
la firma unde angajata are contractul de 4 ore, veți lua în considerare pentru calculul bazei de calcul a indemnizației de concediu medical doar veniturile realizate la acel loc de muncă, conform adeverinței eliberate de dumneavoastră.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
gheorghei642
Va rog sa cititi Ordinul comun Ministerul Sanatatii/Casa Nationala de Asigurari de Sanatate Nr.670/07.03.2023/131/28.02.2023.