Buna.
Am o intrebare. Ce setari trebuie facute la scimbarea firmei in platitor de TVA? La inventarierea mie imi da o suma de minus diferenta. Este corect acest lucru sau undeva trebuie modificat inca ceva?
Asa la inchiderea lunii imi apare ca am tva de recuperat.
Nu ar trebui sa fie la inventar suma de 0 la diferente? pentru marfa de luna trecuta imi ia aceasta suma.
Setari schimbare neplatitor la platitor TVA
Re: Setari schimbare neplatitor la platitor TVA
Trebuie sa transferi stocul de pe o gestiune fara TVA pe una cu TVA. Nu ai treaba cu meniul "inventar".
Poate te ajuta:
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopi ... =8&t=41728
Poate te ajuta:
https://www.sagasoft.ro//forum/viewtopi ... =8&t=41728
Cei de la saga mi-au spus in felul urmator.
Sa ma duc in meniul Operatii-Alte operatii cu stocuri-Inventariere.
Dupa inchiderea de luna sa fac un inventar pentru fiecare gestiune ( am doar gestiuni cantitativ valorice) si la coloana Tip inventar sa aleg Trecere de la neplatitor de TVA la platitor.
Am facut acest lucru si acolo imi apare o suma de minusuri. Acest lucru este corect asa sau cum se poate rezolva? De aici imi apare daca inchid luna aceasta ca am TVA de recuperat. Probabil imi calculeaza din marfa ce am avut pe stoc din luna trecuta.
Dar este corect asa devenind platitor doar din aceasta luna?
Ar trebui sa-mi calculeze doar abia de luna aceasta din cumparari si vanzari. NU?
Sa ma duc in meniul Operatii-Alte operatii cu stocuri-Inventariere.
Dupa inchiderea de luna sa fac un inventar pentru fiecare gestiune ( am doar gestiuni cantitativ valorice) si la coloana Tip inventar sa aleg Trecere de la neplatitor de TVA la platitor.
Am facut acest lucru si acolo imi apare o suma de minusuri. Acest lucru este corect asa sau cum se poate rezolva? De aici imi apare daca inchid luna aceasta ca am TVA de recuperat. Probabil imi calculeaza din marfa ce am avut pe stoc din luna trecuta.
Dar este corect asa devenind platitor doar din aceasta luna?
Ar trebui sa-mi calculeze doar abia de luna aceasta din cumparari si vanzari. NU?
Scuze, de aceasta optiune nu stiam, de altfel m-am gandit la o gestiune global-valorica si nu una cantitativ-valorica.