Teren de vanzare
Teren de vanzare
Buna ziua. S-a achizitionat un teren de la o persoana fizica(fara TVA). Terenul se va vinde. Exista vreo posibilitate sa nu se vanda cu TVA? Multumesc anticipat.
Re: Teren de vanzare
Daca terenul este construibil si societatea este inregistrata in scopuri de TVA, atunci nu se poate.
Eugen Pintea
Buna ziua,
Pers Juridica achizitioneaza un teren de la o persoana fizica (in ctr scrie ca din teren extravilan se schimba in intravilan) .Am platit in rate acest teren si a mai ramas cam 20.000 lei.
Am inreg acest teren in ecranul de IMOBILIZARI .
Cineva mi-a spus ca,trebuia amortizat terenul ,...de ce il pun in Imobiliz daca nu il amortizez cu suma ratelor platite)
Din ce stiu eu ,terenurile nu se amortizeaza, fiindca isi pierd din valoare ,decat daca sunt construite si atunci se amortiz liniar timp de 10 ani.
Pers Juridica achizitioneaza un teren de la o persoana fizica (in ctr scrie ca din teren extravilan se schimba in intravilan) .Am platit in rate acest teren si a mai ramas cam 20.000 lei.
Am inreg acest teren in ecranul de IMOBILIZARI .
Cineva mi-a spus ca,trebuia amortizat terenul ,...de ce il pun in Imobiliz daca nu il amortizez cu suma ratelor platite)
Din ce stiu eu ,terenurile nu se amortizeaza, fiindca isi pierd din valoare ,decat daca sunt construite si atunci se amortiz liniar timp de 10 ani.
Poti oferii mai multe detalii despre amortizarea asta de 10 ani (nu imi este clar)?