Buna ziua,
Legat de deducerea TVA in baza bonului fiscal de la benzinarii (OMV Petrom)
care are inscris date precum (nume beneficiar, CUI beneficiar, denumirea produsului, valoare TVA)
Potrivit Cod Fiscal articolul 319 alin (12) vs alin (13)
Limita valorica pentru a deduce TVA doar in baza bonului fiscal fara a avea si factura este de 100 euro sau de 400 euro ?
Potrivit unui articol de pe fiscalitatea.ro ar fi 400 euro, dar alti sunt de parere ca ar fi 100 euro
Horia Borodan
Bon Fiscal Benzinarii 100 euro vs 400 euro
-
gheorghei642
Re: Bon Fiscal Benzinarii 100 euro vs 400 euro
borodang: Accesati omv.ro >>> Emitere factura fiscala. Introduceti suma de plata ori numarul bonului fiscal (cel inscris in colt dreapta jos,deasupra orei emiterii bonului fiscal) si obtineti factura in format pdf.
-
gheorghei642
Corectez: Introduceti numar tranzactie - inscris in bonul fiscal in loc de nr.bon fiscal. La descarcarea facturii urmariti, pentru a fi siguri, daca nr.doc.de plata inscris pe factura corespunde cu nr.bonului fiscal ( ultima grupare din numar).
100 EUR.
Limita de la art.13 e una pentru situații ce necesită aprobare.
Limita de la art.13 e una pentru situații ce necesită aprobare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cine trebuie sa aiba aceatsa aprobare de la alin 13 vanzatorul sau cumparatorul ?
Vânzătorul, emitentul facturii.
Ok, si este o lista pe ANAF a companiilor care au aceasta aprobare ?
De unde se poate afla daca OMV Petrom are sau nu ?
De unde se poate afla daca OMV Petrom are sau nu ?
Nu există așa ceva.
Practic firma care dorește să emită facturi simplificate în baza art.319 alin.13 solicită comisiei TVA un aviz înaintând o documentație și urmare a consultării acestei comisii MFP emite un ordin prin care aprobă ca o firmă ce a solicitat asta să folosească facturi simplificate în baza art.319 alin.13.
Bonurile fiscale emise de OMV, ce au codul fiscal al beneficiarului înscris pe ele, nu se încadrează acolo. Ele sunt implicit la art.319 alin.12. La fel, orice bon emis astfel. În lipsa oricărui ordin MFP orice document ce are valoare de factură simplificată se poate emite doar pentru bunuri și/sau servicii cu o valoare de cel mult 100 EUR.
Practic firma care dorește să emită facturi simplificate în baza art.319 alin.13 solicită comisiei TVA un aviz înaintând o documentație și urmare a consultării acestei comisii MFP emite un ordin prin care aprobă ca o firmă ce a solicitat asta să folosească facturi simplificate în baza art.319 alin.13.
Bonurile fiscale emise de OMV, ce au codul fiscal al beneficiarului înscris pe ele, nu se încadrează acolo. Ele sunt implicit la art.319 alin.12. La fel, orice bon emis astfel. În lipsa oricărui ordin MFP orice document ce are valoare de factură simplificată se poate emite doar pentru bunuri și/sau servicii cu o valoare de cel mult 100 EUR.