- Buna dimineata,
Va rog sa va exprimati opinia voastra vis-a-vis de urmatoarea situatie :
Printr-o decizie administratorul firmei stabileste un spor de la 2% pana la 12% (cu perioade cuprinse intre> 3 ani si peste 20 ani pentru vechimea in munca in cadrul firmei sale pentru toti salariatii).
La calculul concediului de odihna programul lor de salarii (nu au SAGA) include aceste sporuri in baza de calcul pentru CO, dar directorul economic de acolo sustine ca acest spor NU trebuie sa intre in baza de calcul a concediului de odihna ca nu este un spor permanent cf.art.150 alin 1 si corecteaza manual valorea aferenta CO tinand cont doar de salariul brut de incadrare lunar.
Voi ce credeti, procedeaza corect sau nu?! Eu cred ca nu procedeaza corect, pt.ca acel spor este acordat luna de luna (ba chiar creste functie de anii lucrati in firma) si eu cred ca ar trebui inclus in baza de caclul a concediului de odihna.
Multumesc si astept parerile voastre.
Silvia
spor fidelitate
Re: spor fidelitate
O parere: daca decizia administratorului este dublata de act aditional/modificare CIM cu mentionarea acestui spor ca permanent atunci da, aveti dreptate, ar trebui luat in calculul CO.
Nu cred sa fi facut act aditional (o prietena lucreaza la ei si nu a semnat nici-un act aditional, a intrat in posesia acelei decizii si atat. Acolo sunt peste 400 de salariati - ar trebui ca o persoana sa se ocupe doar de intocmire acte aditionale.
CIM-ul ramane cu salariul tarifar negociat, apoi functie de vechime programul calculeaza fiecaruia de la 2% pana la 12% spor aplicabil salariului tarifar functie de sporul pe care il primeste conform deciziei.
CIM-ul ramane cu salariul tarifar negociat, apoi functie de vechime programul calculeaza fiecaruia de la 2% pana la 12% spor aplicabil salariului tarifar functie de sporul pe care il primeste conform deciziei.
Spor permanent prevăzut de CIM se ia în considerare. Dacă nu e prevăzut de CIM nu intră în calculul CO.
Art. 150 din codul muncii:
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizație de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizațiile și sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.