Eroare bon fiscal casa marcat

stancuc810

Eroare bon fiscal casa marcat

#1 Mesaj de stancuc810 »

Buna ziua! Va rog daca stie cineva cum se procedeaza acum in cazul in care se tasteaza gresit pe casa de marcat.
La nr. bucati s-a tastat un numar foarte mare, astfel incat valoarea finala a iesit de 28000,00 lei.
Cum procedez in relatia cu ANAF-ul, inafara de declaratia pe propria raspundere al utilizatorului casei de marcat, atasarea in xerocopie al bonului eronat si scaderea diferentei gresite (asta in contabilitate) ?

tomac

Re: Eroare bon fiscal casa marcat

#2 Mesaj de tomac »

Nicicum. Se întocmesc documentele indicate de către dv și se anexează la Z-tul zilnic în vederea înregistrării corecte.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stancuc810

#3 Mesaj de stancuc810 »

Multumesc frumos si scuze pt raspunsul intarziat de multumire! Asa am procedat.

tartiuc

#4 Mesaj de tartiuc »

Buna dimineata.Va rog frumos daca poate sa ma lamureasca cineva cu o problema.O societate (vinde mobila) factureaza unei persoane fizice vanzarea unei canapele un fotoliu,etc.I-am trecut cnp-ul, adresa, localitatea, delegat.Saga imi creeaza XML-ul si imi spune ''Factura este valida.Oputeti incarca prin SPV la optiunea ''factura electronica'' cu optiunea de sintaxa XML-UBL sau cu programul Declaratii ANAF.Am trimis-o prin SPV sectiunea testare si la raspuns am primit.'' E:validari globale eroare:BR-o7.Nu a fost identificat cif-ul cumparatorului:null''/>.Va rog imi puteti spune unde gresesc.Va multumesc anticipat.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Facturile se trimit în e-Factura doar dacă sunt emise către persoane juridice. Cele către persoane fizice se trimit doar dacă sunt pentru servicii care se plătesc de către acestea cu tichete de vacanță.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tartiuc

#6 Mesaj de tartiuc »

Multumesc din suflet.''Facturile se trimit in e-factura doar pentru persoane juridice''Tomac multumesc mult

saucag

#7 Mesaj de saucag »

Bună seara . Din greșeală s/a bătut în casă de marcă o sumă foarte mare .. cum procedați dvs ? Am sunat la service și mi a zis ca trebuie făcută o cerere în care se declară valoarea greșită si anularea bonului ,atașat și bonul la cerere , scanat și atașat în formularul F 4105- alte cauze, doar ca nu pot să atașez cererea la formular .. am scanat documentul .. nimic . Am dat Copy la cerere ,apoi “paste “in cerere .. nimic Ați mai procedat așa ? Vă mulțumesc.

stanescue731

#8 Mesaj de stanescue731 »

Nu se depune f4105 in aceasta situatie.Se face un proces verbal,sau o declaratie prin care se descrie ,,situatia,,.La aceasta se ataseaza bonul eronat si zetul,pentru conformitate.In acte se opereaza corectia.Succes!

nicorecd257

#9 Mesaj de nicorecd257 »

buna seara,
incercati sa scrieti la documente atasate bon fiscal si cerere apoi atasati documentele scanate

saucag

#10 Mesaj de saucag »

Am scris bon fiscal și cerere apoi când dau click dreapta pt a adăuga fișierul apare doar : anulare tastare și selectare globală . Dacă încerc să mut fișierul de pe desktop direct în rubrica “documente atașate “ se deschide separat altă pagină cu fișierul dar nu cred ca este atașat ca nu apare

saucag

#11 Mesaj de saucag »

stanescue731 scrie: Mar Noi 25, 2025 5:46 pm Nu se depune f4105 in aceasta situatie.Se face un proces verbal,sau o declaratie prin care se descrie ,,situatia,,.La aceasta se ataseaza bonul eronat si zetul,pentru conformitate.In acte se opereaza corectia.Succes!
Nu știam cum să va etichetez . Cum procedez la ANAF ? Corecția cum trebuie făcută? Care sunt notele contabile ? Pe Z apare (la card ca pt card s-a bifat ) 13244(corect la card este 22).

saucag

#12 Mesaj de saucag »

Voi proceda cum s-a scris mai sus (fara a anunța la Anaf), puteți să mă ajutați cu notele contabile ? În reg de casă (fizic ).. cum se va înregistra ? Mulțumesc

tudosien

#13 Mesaj de tudosien »

Dpdv contabil faceti inregistrarile corecte, ca si cum eroarea nu ar fi fost. La Z-ul respectiv atasati PV de constatare a greselii pt justificare. Insa pt ca si ANAF sa stie de asta trebuie sa trimiteti acest proces verbal si la ei ca altfel ei iau in calcul ce au primit automat de la casa de marcat. Asta o faceti in pe portalul ANAF la <Formular contact> , <Asistenta si indrumare de specialitate in domeniu fiscal>, unde scrieti la <Intrebare> problema, atasati PV si transmiteti. Veti primi o confirmare ca s-a luat in considerare cererea dvs.

saucag

#14 Mesaj de saucag »

Am rezolvat . Am primit e-mail cu dosarul ce trebuie făcut și păstrat la societate . Mumtumesc

aurel211252

#15 Mesaj de aurel211252 »

Buna.De doua zile incerc sa accesez Formular de contact de la ANAF si nu reusesc.Stie cineva daca este in mentenanta...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

Scrie răspuns