preluare balanta prnx

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dumitruc530

preluare balanta prnx

#1 Mesaj de dumitruc530 »

Buna seara!
dragi colegi, am preluat o sociatate, dar fosta contabila mi-a predat balanta ananlitica 30.06.22 extensie prnx
exista posibilitatea sa o pot prelua?

multumesc!

paturcai

Re: preluare balanta prnx

#2 Mesaj de paturcai »

Daca ati observat, orice preluare este posibila, mai putin balanta de "plecare"/"initializare"
Exista posibilitatea sa preluam o balanta de initializare dar numai din programul SAGA (exista un videoclip pe site-ul SAGA C al colegului nostru SeptimiuV care explica pasii privind preluarea NUMAI din SAGA C si nu oricum)
Explicatia tine mai ales de felul in care este creata baza de date de catre SAGA (care este speciala pentru SAGA C si nu poate fi folosita cu/de un alt soft)
Pe scurt, balantele de intializare se preiau manual; sfat: Preluati pe ZERO balanta de initializare, apoi mergeti la INTRARI si la IESIRI si inregistrati tertii cu factuile/valorile din solduri si abia apoi, mergeti inapoi la Preluare date contabile, devalidati si treceti soldurile la celelalte conturi. Atentie! Soldurile pe care le regasiti in 401 si 4111 (sintetic) trebuiesc recalculate tinand cont de analiticele create deja (acelor analitice le veti adauga soldurile pe care le-ati trecut deja in INTRARI si IESIRI).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

Re: preluare balanta prnx

#3 Mesaj de tomac »

Fișierele de tip prnx nu se pot prelua automat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns