Buna ziua,
la fabrica se trece de la o magistrala de curent de 6MW la una de 22 MW. In acest sens:
- se cumpara un nou transformator + alte instalatii aferente, care se regasesc pe o factura si care vor fi inregistrate ca mijloace fixe, in valoare de aprox. 220.000 lei + TVA
- am primit o alta factura care contine ''tarif de racordare'' in valoare de aprox. 330.000 lei + TVA. Aceasta are o anexa cuprinzand devizul de lucrari si contine si materialele folosite, dar care raman proprietatea Electrica si se refera la traseul din fabrica pana la magistrala noua.
Intrebarea mea este daca e corect sa consider acest ''tarif de racordare'' o cheltuiala apartinand perioadei, avand in vedere ca nu il pot lega de niciun mijloc fix din fabrica: atat cladirile, cat si utilajele care vor functiona cu noii parametri de curent au date de achizitie si perioade de amortizare diferite, este imposibil sa repartizez acest cost intre ele. Stiu ca e o valoare mare de recunoscut pe cheltuiala, dar nu este o cheltuiala a momentului, fara de care nu se mai poate desfasura activitatea in conditii bune si care poate fi dedusa integral o singura data?
Multumesc pt raspuns.
Tarif de racordare Electrica
Re: Tarif de racordare Electrica
SI de ce l-ati considera o cheltuiala a perioadei?
Tariful de racordare ar trebui sa il "legati' de noul transformator pentru ca acea cheltuiala este nerecuperabila (OMFP 1802/2014, costul de achizitie)
Tariful de racordare ar trebui sa il "legati' de noul transformator pentru ca acea cheltuiala este nerecuperabila (OMFP 1802/2014, costul de achizitie)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!